ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Έρχονται νέες χαλαρώσεις: Σε σκέψη η κατάργηση της μάσκας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Νέες χαλαρώσεις αναμένεται να κλειδώσουν στη σημερινή σύσκεψη που θα έχει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, με την εισήγηση για κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους να θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο προς έγκριση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στην απογευματινή σύσκεψη Υπουργού Υγείας και των μελών της ΣΕΕ θα τεθεί, επίσης, το θέμα της μείωσης των rapid test που διενεργούνται καθημερινά, καθώς και η κατάργηση του safepass σε συγκεκριμένους χώρους.

Σε σχέση με την εφαρμογή του μέτρου test to stay προκρίνεται το σενάριο για διενέργεια rapid test μία φορά την εβδομάδα, αντί δύο που ισχύει αυτή τη στιγμή, ενώ στο μέτρο αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα παιδιά κάτω των τριών ετών, που φοιτούν σε παιδοκομικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μέτρο test to stay αναμένεται να επεκταθεί και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, δηλαδή με το ίδιο τεστ οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν στις απογευματινές δραστηριότητες τους.

Επιπλέον, γίνονται σκέψεις, οι οποίες φαίνεται κερδίζουν έδαφος, για αποδέσμευση των θετικών ατόμων στον ιό από την καραντίνα στις 7 μέρες, αλλά χωρίς τη διενέργεια rapid test.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η κατάργηση της τηλεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 25%.

Στο μεταξύ, στο τραπέζι δεν αποκλείεται να τεθεί και η κατάργηση του safepass στα εμπορικά κέντρα και στα μεγάλα καταστήματα, ωστόσο, πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το σενάριο αυτό είναι αρκετά απομακρυσμένο.

Ωστόσο, η ίδια πηγή σημείωσε ότι ενδεχομένως να αποφασιστεί αύξηση στο μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους, βαπτίσεις και εκκλησίες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X