ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έρχονται νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Λάρνακας

Αιτήσεις για 25 νέα boutique hotels έχει ενώπιον του ο δήμος οι οποίες αξιολογούνται

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

της Μαρίας Ηρακλέους

Η τάση για δημιουργία μικρά αστικά boutique hotels στην Λάρνακα συνεχίζεται, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι έντονο το τελευταίο διάστημα και παρά την πανδημία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα, αυτή την στιγμή ο Δήμος Λάρνακας έχει εγκρίνει, ή εξετάζει αιτήσεις για 25 μονάδες που αφορούν αστικά ξενοδοχεία ή μετατροπή διατηρητέων οικοδομών σε ξενοδοχεία τύπου boutique.

Πρόκειται για αιτήσεις στο κέντρο της Λάρνακας, ενώ αριθμός επενδυτών επισκέπτεται τις υπηρεσίες του δήμου και αναζητά χώρο στην οδό Ερμού, στις Φοινικούδες και στην Ζήνωνος Κιτιέως. «Κάποιες έχουν εγκριθεί και κάποιες αξιολογούνται» ανέφερε ο κ. Βύρας ο οποίος υπογράμμισε την προοπτική για ανάπτυξη του κέντρου της πόλης και στον τομέα του τουρισμού.

Όπως επισήμανε, μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ο κατάλληλος ζωτικός χώρος για μεγάλα ξενοδοχεία, κάτι που δεν βοήθησε στην αύξηση του τουριστικού μεριδίου της πόλης. Ο κ. Βύρας μιλούσε κατά την διάρκεια διάσκεψης Τύπου, την οποία διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) της Λάρνακας με ευκαιρία την ημέρα Τουρισμού.

Και πολυτελή παραλιακά

Όπως αναφέρθηκε, το Radisson Larnaca Beach Resort είναι η νέα προσθήκη στο δυναμικό της Λάρνακας. Βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας στην περιοχή Βορόκληνης θ’ ανοίξει τις πύλες του την τουριστική σεζόν του 2022 εφόσον η κατάσταση το επιτρέπει. Η μονάδα θα διαθέτει 404 κλίνες, ενώ θα περιλαμβάνει και δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες.

Απρίλιο του 2022 αναμένεται να λειτουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο στη Βορόκληνη Solaar Boutique Hotel το οποίο έχει ανεγερθεί στη θέση του πρώην ξενοδοχείου. Είναι δυναμικότητας 114 κλινών ενώ θα διαθέτει και 3 επαύλεις. Το εν λόγω ξενοδοχείο θα έχει, μεταξύ άλλων, συνεδριακό χώρο με θέα τη θάλασσα, πολυτελές spa και εστιατόριο στην οροφή.

Επιπλέον, στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το ερειπωμένο πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage στην Πύλα θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων μαζί με διαμερίσματα ενώ σε παρακείμενο χώρο θα κτιστεί ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων από την ίδια εταιρεία. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΣ Πύλας, η κατεδάφιση αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μόλις εξασφαλισθεί η σχετική άδεια από τον Έπαρχο. Επίσης, στην Πύλα αναμένεται η έκδοση άδειας οικοδομής για ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου ανατολικά του Golden Bay από ντόπιους και ξένους επενδυτές.

Αισιοδοξία για τουριστικές επιδόσεις του 2022

Σύμφωνα με στοιχεία που λήφθηκαν από ξενοδόχους της περιοχής, η φετινή χρονιά για τον τουρισμό της Λάρνακας ήταν μέτρια, καλύτερη όμως από την περσινή, και χαρακτηρίζεται κυρίως από κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που προκλήθηκαν από τους περιορισμούς της πανδημίας, η Λάρνακα προσέλκυσε επισκέπτες από τις παραδοσιακά κύριες αγορές της Ρωσίας του Ην. Βασιλείου και της Γερμανίας όμως σε σαφώς μικρότερους αριθμούς από άλλες χρονιές, ενώ έλαβε τουρισμό από ποικιλία άλλων χωρών κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης όπως Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τσεχία αλλά και από Ισραήλ, Λίβανο και Γαλλία. Το γενικό δηλαδή συμπέρασμα είναι ότι δεν ξεχώρισαν φέτος κάποιες αγορές. Όσον αφορά τους επόμενους μήνες, αναφέρθηκε ότι οι κρατήσεις για τον Οκτώβριο είναι μέτριες προς ικανοποιητικές (αναλόγως και της ξενοδοχειακής μονάδας) - υπό τις περιστάσεις πάντοτε - ενώ ο χειμώνας αναμένεται να είναι δύσκολος. Από την πλευρά του ο Μάριος Πολυβίου, μέλος του ΔΣ της ΕΤΑΠ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2022 θα επιστρέψει σε κάποιο βαθμό η κανονικότητα στον τουρισμό. Επισήμανε επίσης ότι εκ πρώτης όψεως υπάρχει ενδιαφέρον για επαναφορά πτήσεων το 2022, που είχαν σταματήσει το προηγούμενο έτος, ένεκα πανδημίας.

Ενισχυμένη από αθλητικές διοργανώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενίσχυση των κρατήσεων της Λάρνακας έχουν συμβάλει και οι διάφορες ευρωπαϊκές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται μέχρι και τον Νοέμβριο (Beach Sambo, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Κολύμβηση, Αντισφαίριση, Μαραθώνιος καθώς και ποδοσφαιρικές ομάδες που διαμένουν σε ξενοδοχεία για αγώνες/προπονήσεις κ.α.). Διαχρονικά βέβαια στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Λάρνακας βοηθά και η ύπαρξη του αεροδρομίου με τα πληρώματα και overnights.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση