ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Έρευνα αποδεικνύει ότι η Eurovision μας κάνει καλό

Η συμμετοχή μιας χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και ακόμη περισσότερο η διάκριση σε αυτόν, συνδέεται με μια αυξημένη ψυχική ευφορία και ικανοποίηση του κοινού από τη ζωή τους, όπως αποδεικνύει μια νέα μελέτη με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα στη Βρετανία.

Η μελέτη από ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, με υπεύθυνο τον δρα Φίλιππο Φιλιππίδη της Σχολής Δημόσιας Υγείας, η οποία δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMC Public Health, συμπέρανε ότι οι άνθρωποι αυξάνουν κατά μέσο όρο κατά 4% το βαθμό ικανοποίησης τους από τη ζωή για κάθε άνοδο δέκα θέσεων στην κατάταξη της χώρας τους στην Eurovision.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αυτά τα ευρήματα συνάδουν με προηγούμενες μελέτες που έχουν δείξει ότι η επιτυχία ή έστω η συμμετοχή μιας χώρας σε σημαντικά γεγονότα, αθλητικά και άλλα, μπορεί να τονώσει την ψυχική ευεξία ενός έθνους.

Ο Φ. Φιλιππίδης ανέφερε: «η μελέτη ξεκίνησε από μια αστεία συζήτηση στο Τμήμα μας, το οποίο μελετά την επίπτωση που έχουν οι δημόσιες πολιτικές, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και οι οικονομικές συνθήκες στον τρόπο ζωής και στην υγεία των ανθρώπων. Στο Τμήμα εργάζονται άνθρωποι από πολλές χώρες και έτσι αποφασίσαμε να διερευνήσουμε κατά πόσο και ο διαγωνισμός της Eurovision επιδρά στην εθνική ψυχική υγεία μιας χώρας. Εκπλαγήκαμε κι εμείς που διαπιστώσαμε ότι όντως υπάρχει μια σχέση».

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερους από 160.000 ανθρώπους από 33 ευρωπαϊκές χώρες. Διαπιστώθηκε ότι πράγματι οι άνθρωποι δήλωναν πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι γενικότερα από τη ζωή τους, όταν η χώρα τους τα είχε πάει καλά στη Eurovision το ίδιο έτος.

Προηγούμενες μελέτες από άλλες ερευνητικές ομάδες διεθνώς έχουν δείξει ότι εθνικά γεγονότα μπορεί να επηρεάσουν θετικά τη διάθεση, ακόμη και την παραγωγικότητα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Διαβάστε επίσης:

To twitter τρολάρει την Eurovision

Η ιστορία της Φουρέιρα στη New York Times

Η Κύπρος έβαλε ''φωτιά'' στη σκηνή της Eurovision 

Feel the Foureira fire! Όλα όσα κρατάμε από τον Α' Ημιτελικό της Eurovision

Αυτές οι χώρες πέρασαν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 

Χαμός στα ξένα Μέσα για την Φουρέιρα και το «Fuego» 

Ελένη Φουρέιρα: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί στον τελικό;

Αυτός ήταν ο Β' Ημιτελικός της Eurovision;

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X