ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Επι-στροφή στη μυθοπλασία

του Αντρέα Μαλάη 

Επένδυση στους κλασικούς από την ΕΡΤ
Η ΕΡΤ, έπειτα από δέκα σχεδόν χρόνια απουσίας, ποντάρει και πάλι στα σίριαλ και μάλιστα με δύο αρκετά «εμβληματικές» επιλογές, που μάς γυρίζουν πίσω στα χρόνια της ένδοξης ελληνικής μυθοπλασίας. Για φέτος, λοιπόν, και παρόλο που οι ιθύνοντες είχαν στη διάθεσή τους αρκετές προτάσεις προς υλοποίηση, αποφάσισαν να επανέλθουν με Μυριβήλη και Σεφέρη. «Η ζωή εν τάφω» θα προβληθεί σε 16 επεισόδια των 50 λεπτών σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά και με βασικό πρωταγωνιστή τον Νίκο Πουρσανίδη. Το «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» θα αποτελείται από έξι συνολικά επεισόδια σε συμπαραγωγή με Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία, σε σενάριο Δημήτρη Γιαμλόγλου και σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Για τη στελέχωση του καστ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου και Ιβάν Σβιτάιλο.

Μεγάλο το στοίχημα για τον ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 πιστός στην τακτική του να μεταφέρει στα Ελληνικά επιτυχημένα πρότζεκτ του εξωτερικού (βλ. «Παρθένα ζωή») επενδύει στην κωμωδία, αναθέτοντας στους Γιώργο Κρητικό και Μάκη Πιτταρά να μεταφέρουν στα Ελληνικά την επιτυχημένη κωμωδία που έκανε θραύση στην Ισπανία, το «El Chiringuito de Pepe», με τον τίτλο «Πέτα τη φριτέζα». Σε ένα εκλεκτό καστ 26 ηθοποιών, ξεχωρίζουν οι Γιάννης Μπέζος, Φάνης Μουρατίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τζένη Μπότση κ.ά. Η πλοκή ακολουθεί την ιστορία ενός διεθνούς φήμης σεφ, του Κίμωνα Ορλώφ (Φάνης Μουρατίδης), ο οποίος ξαφνικά θα ανακαλύψει ότι πραγματικός του πατέρας δεν είναι ο άνδρας που τον μεγάλωσε αλλά, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, «Η Λαγουδέρα», Ανδρέας Μπασκιάς (Γιάννης Μπέζος), που βρίσκεται σε ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό. Στο δεύτερο κωμικό σίριαλ που ετοιμάζει ο σταθμός, το «Κάνε γονείς να δεις καλό», η Ελένη Καστάνη και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης υποδύονται ένα ζευγάρι παντρεμένο για 40 χρόνια, όταν, λίγο πριν τον γάμο του γιου τους, αποφασίζουν ότι θα χωρίσουν. Κατά αυτό τον τρόπο, λοιπόν, η κωμωδία πραγματεύεται τις προεκτάσεις που παίρνει ένα διαζύγιο σε προχωρημένη ηλικία και τον τρόπο που χειρίζονται τα ενήλικα πλέον παιδιά μια τέτοια κατάσταση. Πρόκειται για μια καθαρά κωμική σειρά σε σενάριο Σάρας Γανωτή (που ανήκε και στη συγγραφική ομάδα της «Μουρμούρας») και Νίκου Σταυρακούδη. Πέρα από τις κωμωδίες, ο ΑΝΤ1 εντάσσει στον προγραμματισμό του και δύο νέες δραματικές παραγωγές. Αρχικά, σε σενάριο Μαρίας Γεωργιάδου και με πρωταγωνίστριες τη Μαριάννα Τουμασάτου και την Ταμίλα Κουλίεβα, η καθημερινή δραματική σειρά «Η γυναίκα χωρίς όνομα» θα μάς διηγηθεί την ιστορία δύο γυναικών που πολεμούν μέχρι τέλους για τη ζωή που τούς έκλεψαν: τη ζωή των παιδιών τους.

Η Κάτια (Μαριάννα Τουμασάτου) στερείται για δεύτερη φορά στη ζωή της την ευκαιρία να μεγαλώσει το δικό της παιδί. Εφιαλτική πλέον μέσα στην οδύνη της, αποφασίζει να εκδικηθεί τη Μαρίνα (Ντόρα Μακρυγιάννη) και να την κάνει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Με προσωρινό τίτλο «Εγκλήματα πάθους», ο Δημήτρης Αρβανίτης υπογράφει την, εβδομαδιαία αυτή τη φορά, σειρά αυτοτελών επεισοδίων με πρωταγωνιστές ήρωες των οποίων οι ιστορίες… μπορεί και να θυμίζουν κάποιες ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο. Η σειρά θα είναι προϊόν μυθοπλασίας, αλλά τις καλύτερες ιδέες, έστω και με δυσάρεστες και άσχημες περιπτώσεις, τις δίνει η ζωή. Το… δράμα για τον ΑΝΤ1 δεν τελειώνει εδώ, καθώς ήδη εντάχθηκε στο πρόγραμμα και η δραματική σειρά μυστηρίου «Η εξαφάνιση του Λούκας», ένα σίριαλ που αφορά στην προ εικοσαετίας εξαφάνιση ενός τετράχρονου αγοριού. Η πλοκή, στη συνέχεια, θα μάς μεταφέρει στο παρόν όταν ένας νεαρός, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι ο εξαφανισμένος Λούκας, θα κάνει την εμφάνισή του. Μπορεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος να προοριζόταν για την Κατερίνα Λέχου, ωστόσο, εν τέλει τον ρόλο θα αναλάβει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, πλαισιωμένη από τους Αντώνη Καρυστινό και Αλέξανδρο Σταύρου. Τέλος, οι ιθύνοντες του σταθμού ετοιμάζουν μια ακόμη σειρά εποχής, η οποία προορίζεται για το δεύτερο μισό της σεζόν, η οποία θα έχει τίτλο «Άγριες Μέλισσες» και θα μεταφέρει τους τηλεθεατές στον θεσσαλικό κάμπο του 1950.

Συνεχίζει με προσθήκες ο Alpha
Eίναι ο μοναδικός σταθμός που βλέπει όχι μία αλλά τέσσερεις σειρές του να συνεχίζουν για μια ακόμη σεζόν, κερδίζοντας το στοίχημα της μυθοπλασίας και κτίζοντας μια σχέση συνήθειας με το κοινό του, αφού «Σόι», «Μουρμούρα», «Έλα στη θέση μου» και «To τατουάζ» θα επανέλθουν στις οθόνες μας για μια ακόμη σεζόν με αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω, σκοπεύοντας να κεντρίσουν εκ νέου το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Η αποχώρηση του Ευθύμη Ζησάκη από το «Σόι» αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα για αλλαγές στο σενάριο και προσθήκη νέων πρωταγωνιστών, η «Μουρμούρα» ενισχύεται με την είσοδο της Κλέλιας Ρένεση και η αποχώρηση της Λαμπρόγιαννη δημιουργεί ένα επιπλέον ενδιαφέρον για το μέλλον του Ηλία, ενώ η «Θέση» ενδυναμώνεται με την επιστροφή της Αθηνάς Οικονομάκου και την γκεστ εμφάνιση σε πρωταγωνιστικό ρόλο του Αντώνη Καφετζόπουλου.

Δύο διασκευές και δράμα για το Epsilon To Εpsilon φιλοδοξώντας να γίνει το νέο Μegάλο κανάλι στην Ελλάδα επιστρατεύει μεγάλα ονόματα τόσο σε επίπεδο υποκριτικής όσο και σεναρίου, ώστε να μπει δυναμικά στον χορό της τηλεθέασης, στήνοντας, έτσι, ένα διαφορετικό προφίλ. Η σειρά «Για πάντα παιδιά» (μεταφορά της επιτυχημένης κωμωδίας «Traffic Light»), σε σενάριο Κωνσταντίνας Γιαχαλή και με πρωταγωνιστές τους Αποστόλη Τότσικα, Τζένη Θεωνά, Νίκο Πουρσανίδη, Έλενα Ασημακοπούλου και Λεωνίδα Καλφαγιάννη διηγείται την καθημερινότητα τριών παιδικών φίλων, του Σταμάτη, του Γρηγόρη και του Λευτέρη, οι οποίοι ενήλικοι πλέον στα 34 τους, μπορεί να έχουν τραβήξει διαφορετικούς δρόμους, ωστόσο παραμένουν ακόμη κολλητοί. Πέρα από τη συγκεκριμένη κωμωδία που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, οι ιθύνοντες του σταθμού ετοιμάζουν, αφενός, σε συμφωνία με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, μια εβδομαδιαία «αστυνομική» δραματική σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων, σε σενάριο Βασίλη Δρίσβα και Δήμητρας Σακαλή με τίτλο «Ου φονεύσεις» κι, αφετέρου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου την κωμική σειρά «Ελεύθερη σχέση», τη μεταφορά της επιτυχημένης χιλιανής κωμωδίας «Chipe Libre». Με πρωταγωνιστές τους Μάριο Αθανασίου και Δήμητρα Ματσούκα, η σειρά περιγράφει την απόφαση ενός ερωτευμένου ζευγαριού, το οποίο όμως έχει φθαρεί από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να χωρίσει για 90 ημέρες και στη συνέχεια να πάρει την οριστική απόφαση για τον γάμο του. Για το τέλος, κρατήσαμε την νέα καθημερινή δραματική σειρά του σταθμού, που επιστρατεύει σεναριακά τον Γιώργο Κυρίτση, με τίτλο «Ο πρίγκιπας της φωτιάς». Η σειρά θεματικά θα καταπιάνεται με έρωτες, φόνους, κρυμμένα μυστικά, ψέματα κι άλλες παρόμοιες ίντριγκες. Μάλιστα, η κεντρική ιδέα μάς θύμισε πολύ τη «Bέρα στο δεξί», την οποία σεναριακά υπέγραφε ο Κυρίτσης με την Έλενα Ακρίτα. Η αρχή θα γίνει μ’ έναν φόνο, ένα σπίτι που καίγεται και τρία θύματα που επιθυμούν να εκδικηθούν μέσα από τις στάχτες.

Στροφή και για τον ΣΚΑΪ
Μπορεί να είναι ο σταθμός που έφερε και πάλι στη μόδα τα ριάλιτι, αλλά για φέτος αποφάσισε να επενδύσει και στη μυθοπλασία με μια καθημερινή σειρά με προσωρινό τίτλο «Πλούσιοι και φτωχοί», που βασίζεται στην κολομβιανή ιδέα «Pobres Rico». Tην προσαρμογή του σεναρίου στην ελληνική πραγματικότητα ανέλαβε η Ρένα Ρίγγα σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου ενώ για το πρωταγωνιστικό καστ έχουν ήδη συμφωνήσει οι Κώστας Κόκλας, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ευγενία Σαμαρά, Καίτη Κωνσταντίνου, Νικόλας Μπράβος, Μαρία Κωνσταντάκη, Υρώ Μανέ και ο Δημήτρης Λιόλιος. Η σειρά αφηγείται την ιστορία δύο εξαδέλφων, ο ένας φτωχός και ο άλλος πλούσιος, που συγκρούονται καθώς ο πρώτος προσπαθεί να πάρει την επιχείρηση από τον δεύτερο και ο σταθμός έχει δώσει το πράσινο φως για 80 επεισόδια, με δυνατότητα προέκτασης της συνεργασίας, ανάλογα με την επιτυχία που θα σημειώσει η σειρά στους πίνακες τηλεθέασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση