ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Επεκτείνεται το ωράριο των walk in: Τα σημεία και οι δικαιούχοι

Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης, καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, και δη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφασίστηκε όπως, επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk in), που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Αναγνωρίζοντας ότι ο έγκαιρος μαζικός εμβολιασμός των πολιτών κατά της νόσου COVID-19, αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό του κορωνοϊού, με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν για εμβολιασμό, θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η Κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους επιδημιολογικούς δείκτες όπως θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης και εάν κριθεί αναγκαίο θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης αυστηρών μέτρων.

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων (walk in) από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Τα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (walk in), που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, θα εργάζονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8π.μ – 6μ.μ και το Σάββατο από τις 8π.μ – 1μ.μ

Καθημερινές από τις 8π.μ μέχρι τις 3μ.μ θα λειτουργούν τα πιο κάτω κέντρα:

Λευκωσία

Α) Κρατική έκθεση Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ

Β) Κέντρο Υγείας Λατσιών

Λεμεσός

Α) Αθλητικό Κέντρο “Σπύρος Κυπριανού” Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ

Β) Κέντρο υγείας Λινόπετρας

Γ) Νοσοκομείο Τροόδους

(Κυπερούντα)

Λάρνακα

Λιμάνι Λάρνακας Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ

Αμμόχωστος

Γενικό Νοσοκομείο

Πάφος

Γενικό Νοσοκομείο

Καθημερινά από τις 3μ.μ μέχρι τις 6μ.μ και τα Σάββατα μέχρι τη 1μ.μ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα πιο κάτω εμβολιαστικά κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (walk in):

Λευκωσία

Κρατική έκθεση Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ

Λεμεσός

Αθλητικό Κέντρο “Σπύρος Κυπριανού” Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ

Λάρνακα

Λιμάνι Λάρνακας Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ

Αμμόχωστος

Γενικό Νοσοκομείο

Πάφος

Γενικό Νοσοκομείο

 Δικαιούχοι για εμβολιασμό είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

1. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).
2. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου και έχει παρέλθει η περίοδος απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης).
3. Για εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετούνται άτομα, ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει απαραίτητα παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.
4. Για εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας. Οι δικαιούχοι πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν στοιχεία που να βεβαιώνουν τη συγκεκριμένη διάγνωση (βεβαίωση από θεράποντα ιατρό, συνταγή ΓεΣΥ, κλπ).
5. Επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X