ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Επαναλειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσηλευτηρίων

Προτεραιότητα δίδεται στους ασθενείς των οποίων τα ραντεβού αναβλήθηκαν εξαιτίας της κατάστασης

Του Γιάννου Λύτρα

Προγραμματίζονται εκ νέου τα ραντεβού των ασθενών που είχαν αναβληθεί εξαιτίας της νόσου COVID-19 στα δημόσια και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Πλέον, οι ασθενείς έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία και να διευθετούν τα ραντεβού τους, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι θετικές. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου, το αμέσως επόμενο στάδιο, θα είναι η πλήρης επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, ενώ έχουν τεθεί και διάφορες προϋποθέσεις με σκοπό την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, καταρτίστηκε ένα πλάνο δράσης από τον ΟΚΥπΥ, το οποίο εστάλη από την Παρασκευή στις συντεχνίες των νοσηλευτών και των κυβερνητικών ιατρών, οι οποίοι εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις. Το πλάνο προβλέπει λεπτομερώς το πώς θα λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια της υγείας των ιατρών και των ασθενών. Προς το παρόν, είπε ο κ. Χαριλάου, στα εξωτερικά ιατρεία διευθετούνται τα ραντεβού του τελευταίου ενάμιση μήνα, αλλά εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει σταδιακά η επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων. Υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον ίδιο αριθμό πολιτών όπως προηγουμένως, καθώς σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια γίνεται και διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού.

Σε αυτή την πρώτη φάση, δίνεται προτεραιότητα σε ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας το επιβάλλει και έχουν άμεση ανάγκη για να επισκεφθούν ειδικό ιατρό

Μέτρα ασφαλείας

Κανένας δεν προσέρχεται στα εξωτερικά ιατρεία, αν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί τηλεφωνικώς από το νοσηλευτήριο, είπε ο κ. Χαριλάου. Ακολούθως, ο ασθενής συμβουλεύεται όπως προσέλθει μισή ώρα νωρίτερα, ενώ στην είσοδο –θα είναι συγκεκριμένη- θα υπάρχει νοσηλευτής που θα ελέγχει βάσει καταλόγου αν ο ασθενής έχει ραντεβού και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδούς, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Θα υποβάλλεται σε θερμομέτρηση, ενώ αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, θα αποστέλλεται στο ιατρείο διαλογής του νοσηλευτηρίου για να εξεταστεί. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιτρέπεται η είσοδος στον ασθενή, στον οποίο θα παραχωρείται προστατευτική μάσκα, αν ο ίδιος δεν φέρει την δική του, και θα απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό, ώστε να προχωρήσει στο ραντεβού του στα εξωτερικά ιατρεία.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται αποσκοπεί στην αποφυγή συνωστισμού στα εξωτερικά ιατρεία, ανέφερε ο κ. Χαριλάου. Ως εκ τούτου, θα είναι λίγες οι ειδικότητες και κατά συνέπεια ο αριθμός των ασθενών, για να τηρούνται οι αποστάσεις που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα, ώστε να λειτουργούν τα ιατρεία σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Προτεραιότητες

Σε αυτή την πρώτη φάση, είπε ο κ. Χαριλάου, γίνεται επαναξιολόγηση των περιστατικών και δίνεται προτεραιότητα σε ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας το επιβάλλει και έχουν άμεση ανάγκη για να επισκεφθούν ειδικό ιατρό. Το πρόγραμμα θα επαναξιολογείται ανά εβδομάδα, με στόχο την σωστή εξυπηρέτηση των ασθενών σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση