ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ένας 9χρονος διεκδικεί θέση στη ΝΑSA

Η επιστολή ενός 9χρονου στη NASA κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο μικρός μαθητής μέσα από λίγες λέξεις κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει την θέση του επόμενου προστάτη του διαστήματος.

Η NASA ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα την αναζήτηση για τον επόμενο «σερίφη» του διαστήματος. Ρόλος του θα είναι να προστατεύσει την Γη από «μικροβιακή μόλυνση από άλλους πλανήτες».

Ο Τζακ Ντέιβις, 9χρονος μαθητής της τετάρτης τάξης του Δημοτικού, θεωρεί πως πληροί όλα τα απαραίτητα προσόντα για να αναλάβει την θέση.

«Μπορεί να είμαι 9 αλλά νομίζω πως κάνω για την δουλειά», έγραψε ο μικρός σε επιστολή του προς τη NASA και μάλιστα εξέθεσε όλα τα προσόντα που τον κάνουν εξαιρετική επιλογή για τη θέση.

«Έχω δει σχεδόν όλες τις κινηματογραφικές ταινίες για το διάστημα και τους εξωγήινους», εξήγησε. «Έχω επίσης παρακολουθήσει την τηλεοπτική σειρά ‘Marvel Agents of Shield’ και ελπίζω να δω και την ταινία ‘Άντρες με τα Μαύρα’».

Ο μικρός δεν σταμάτησε εκεί όμως. Περιέγραψε λεπτομερώς τις δεξιότητές του και την ικανότητα του να μαθαίνει εύκολα. «Είμαι πολύ καλός στα video games», έγραψε στην επιστολή και συνέχισε: «Είμαι μικρός, άρα μπορώ να μάθω να σκέφτομαι σαν εξωγήινος».

Η NASA απάντησε στην τόσο ενδιαφέρουσα επιστολή του Τζακ, μάλιστα ο 9χρονος δέχθηκε και ένα τηλεφώνημα από τον διευθυντή Πλανητικής Έρευνας, Τζόναθαν Ραλ.

Στην απαντητική επιστολή η Υπηρεσία συνεχάρη τον Τζακ για το ενδιαφέρον του και του προσέφερε μερικές ακόμη πληροφορίες για τις απαιτήσεις της δουλειάς.

«Έχει να κάνει με την προστασία της Γης από μικροσκοπικά μικρόβια όταν φέρνουμε δείγματα από τη Σελήνη, από αστεροειδής και τον Άρη», εξήγησε στην επιστολή ο Τζέιμς Γκριν, διευθυντής του τμήματος πλανητικής επιστήμης της NASA. «Έχει επίσης να κάνει με την προστασία άλλων πλανητών και φεγγαριών από τα δικά μας μικρόβια, καθώς εξερευνούμε το Ηλιακό Σύστημα υπεύθυνα».

Παρότι ο μικρός δεν πήρε τελικά την δουλειά, η Διαστημική Υπηρεσία άφησε ένα ανοιχτό «παράθυρο» μελλοντικής συνεργασίας.
«Ψάχνουμε πάντα για λαμπρούς μελλοντικούς επιστήμονες και μηχανικούς να μας βοηθήσουν, ελπίζω λοιπόν να μελετήσεις πολύ και να τα πας καλά στο σχολείο», έγραψε ο Γκριν.

Δυστυχώς ο Τζακ δεν θα είναι ο αντικαταστάτης της Κάθριν Κόνλει, που εργάζεται τώρα σε αυτό το πόστο, ούτε θα λάβει το ποσό των 127.000 δολαρίων τον χρόνο που προσφέρεται.

«Ελπίζουμε να σε δούμε εδώ στη NASA κάποια μέρα», ανέφερε η επιστολή του Γκριν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X