ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους 18-25 ετών με την πρώτη δόση

Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, είσοδο σε χώρους πολιτισμού

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

«Ήρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών, αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδαση να χάνονται», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των μέτρων ενθάρρυνσης των εμβολιασμών στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας, όπως είπε:

‘Ενα «παράθυρο ελευθερίας» για τους νέους, με την πρώτη δόση εμβολίου μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, είσοδο σε χώρους πολιτισμού. Η διαδικασία, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, «θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Αφορά όσους νέους έχουν εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από δω και στο εξής».

Η ονομασία της κάρτας θα είναι «Freedom Pass», ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσιμα ραντεβού. Ζητώ από τους νέους να κλείσουν το ραντεβού το συντομότερο δυνατό και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνουμε μέσω του «Freedom Pass». Θέλουμε να ξέρουν ότι τους στηρίζουμε και τους ευχαριστούμε. Ένα μικρό «ευχαριστώ» από την ελληνική πολιτεία για να κάνετε αυτό που θα κάνατε ούτως ή άλλως, να πάτε να εμβολιαστείτε», ανέφερε, κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης.

Πώς θα εκδίδεται

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρίνισε ότι η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ.

Ο ενδιαφερόμενος νέος θα μπορεί να κάνει αίτηση για την κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται και στο ψηφιακό πορτοφόλι των νέων, μέσω της πλατφόρμας gov.gr αφού έχει κάνει μια δόση του εμβολίου. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες την επόμενη ημέρα.

Η κάρτα θα είναι έτοιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Κathimerini.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X