ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου.

Πρόσφατα, είχε αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας, το ξεπέρασε, αλλά τα ξημερώματα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.

Ο Μάνος Ελευθερίου έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια.

Παράλληλα έχει εργαστεί ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Κατά καιρούς είχε συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες. Τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο και πολλούς άλλους.

Με πρόσχημα για τη συζήτησή τη συναυλία στην Τεχνόπολη (11/9/16), αφιέρωμα του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 για τα 20 χρόνια συνεργασίας μαζί του ως μουσικός παραγωγός, η «Κ» είχε συνομιλήσει με τον μεγάλο στιχουργό.

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ο Μάνος Ελευθερίου είχε μιλήσει για την ζωή του. Μεταξύ άλλων είχε μιλήσει για τους στίχους του, αποκαλύπτοντας πως «Διάφοροι συνθέτες έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον 150 ανέκδοτα τραγούδια μου εδώ και πολλά χρόνια, κι εγώ στα συρτάρια μου άλλα τόσα ανέκδοτα. Ομως, εδώ και τέσσερα χρόνια γράφω μόνο πολιτικά τραγούδια. Είναι δύσκολη η περιπέτεια που ζούμε».

Πηγή:kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση