ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Δεν υποχωρεί ο καύσωνας: Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά

Συνεχίζεται η ψηλή θερμοκρασία και την Τρίτη με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση και επισημάνσεις για τους αυξημένους κινδύνους στην υγεία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεταξύ των ωρών 13:00 και 17:00 την Τρίτη, «η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά».

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετική θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε (17/8) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές, κυρίως ώρες, πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ, στα νότια παράλια. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά το πρωί, στα νότια και στα ανατολικά, μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να πλησιάσει τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να πλησιάσει τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση