ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Δεν προκρίνεται ο εμβολιασμός ατόμων κάτω των 30 στους προσωπικούς ιατρούς

Δέχονται βρισιές και bullying προσωπικοί γιατροί λόγω επιλογής εμβολίων

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Της Άντρης Θρασυβούλου

Βρισιές και bullying δέχονται προσωπικοί ιατροί από πολίτες που επιθυμούν συγκεκριμένα εμβόλια για τη διευθέτηση ραντεβού. Αυτό δήλωσε στην «Κ» ο Πρόεδρος Εταιρείας Προσωπικών Οικογενειακών Γιατρών, Ανδρέας Πολυνείκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσωπικοί ιατροί αντιμετωπίζουν από πρώτο χέρι συμπεριφορές που σίγουρα δεν τιμούν κανέναν. Ο Δρ Πολυνείκης  σημειώνει ότι οι γιατροί συμμετέχουν στη  «μάχη» του εμβολιασμού με αρκετά προβλήματα να προκύπτουν από τα όσα καλούνται να φέρουν εις πέρας, ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προσωπικοί ιατροί και όλα όσα έχουν αλλάξει στο εργασιακό τους περιβάλλον λόγω της Covid-19 αναμένεται να συζητήσουν τις επόμενες ημέρες με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) .

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς με το AstraZeneca από τους Προσωπικούς Ιατρούς σε ηλικίες άνω των 30 ετών, ο Δρ Πολυνείκης σημειώνει ότι το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γύρω στις 25 χιλιάδες πολίτες, εκ των οποίων το 90% έχει ήδη λάβει το εμβόλιο. Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον εκδήλωσαν 250 προσωπικοί ιατροί. 

Πάντως, ζήτημα προκύπτει και σε ότι αφορά πολίτες που ζητούν να εμβολιαστούν στον προσωπικό τους ιατρό με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς στις περιπτώσεις που ο γιατρός δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετέχει στην προσπάθεια χορήγησης εμβολίων, ο πολίτης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σε άλλον προσωπικό ιατρό καθώς ο ίδιος δεν θα έχει πρόσβαση στο ιατρικό μητρώο του ασθενούς και δεν θα μπορέσει να του εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αποτέλεσμα, είναι αρκετοί πολίτες να εκφράζουν παράπονα και να επιθυμούν ν' αλλάξουν προσωπικό ιατρό.

Άκυρη η σκέψη για εμβολιασμό κάτω των 30 

Την ίδια ώρα όπως πληροφορούμαστε η σκέψη την οποία επεξεργαζόταν το Υπουργείο Υγείας με στόχο τον εμβολιασμό των ηλικιών κάτω των 30 από τους προσωπικούς ιατρούς, δεν φαίνεται να προκρίνεται. Κι' αυτό καθώς όπως αναφέρει αρμόδια πηγή στην  «Κ», οι εμβολιασμοί σε ό,τι αφορά στις ηλικίες κάτω των 30 ετών προχωρούν ικανοποιητικά παρόλα τα προβήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες με την λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντεβού που διευθετούνται για κάθε ηλικία αγγίζει ποσοστό γύρω στο 75%, γεγονός που θεωρείται αρκετά ικανοποιητικό με δεδομένο ότι τα κρούσματα και οι επαφές δεν μπορούν να διευθετήσουν τη δεδομένη στιγμή τα ραντεβού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση