ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Δεν έχεις κορωνοϊό αλλά τραυματίστηκες ή ασθένησες; Δεν πας σε κρατικό νοσοκομείο

Ποιος είναι ο χειρισμός των έκτακτων περιστατικών με φόντο την κατάσταση που δημιούργησε ο κορωνοϊός

Έσπασες το πόδι σου; Αντιμετωπίζεις κάποιο έκτακτο πρόβλημα με την υγεία σου; Τραυματίστηκες στο σπίτι; Δεν πας στις Πρώτες Βοήθειες των κρατικών νοσηλευτηρίων. Όσα περιστατικά αφορούν τις Πρώτες Βοήθειες και δεν έχουν σχέση με κορωνοϊό, αντιμετωπίζονται πλέον με διαφορετικό τρόπο. 

Όπως έχουμε ενημερωθεί το αρμόδιο Υπουργείο έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές και τα «ψυχρά», «καθαρά» περιστατικά όπως τα ονομάζουν οι ιατροί, παραπέμπονται εκεί.

Εάν σε παραλάβει ασθενοφόρο θα σε μεταφέρει όχι σε κρατικό νοσοκομείο αλλά σε ιδιωτικό ενώ εάν τελικά βρεθείς στις Πρώτες Βοήθειες θα λάβεις παραπεμπτικό για να πας σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Με αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιοι προσπαθούν προληπτικά να αποφορτίσουν τα κρατικά νοσηλευτήρια ενώ προληπτικά είναι ένας τρόπος αποφυγής περαιτέρω μετάδοσης του ιού στους χώρους των νοσοκομείων που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Τι γίνεται με τους χρόνιους ασθενείς

Ζήτημα φαίνεται ότι τίθεται με τον χειρισμό των χρόνιων ασθενών οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και χρήζουν τακτικής παρακολούθησης. Δεν μπορεί ένας ασθενής ν' αλλάξει τον γιατρό του τον οποίο τον παρακολουθεί αρκετά χρόνια. «Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ξεκινήσουν οι μηχανές. Δεν έχουμε σαφέστατες οδηγίες αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο γι' αυτό. Κάποιες ομάδες σίγουρα εξυπηρετούνται στο φουλ από τα νοσοκομεία. Πρόκειται για τους νεφροπαθείς, αιματολογικούς, θαλασσαιμικούς, ασθενείς του ογκολογικού.» 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος των Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) στο 24news, υπάρχει δυστοκία στο να καταγραφούν και να εφαρμοστούν πρωτόκολλα στα νοσοκομεία. Αιτία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι δεν υπάρχει σωστή διοίκηση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση