ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Brexit - Κύπρος: Τι πρέπει να ξέρεις αν θα ταξιδέψεις στην Βρετανία

Σε επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής σύστασης για την Κύπρο προχώρησε το Foreign Office, προσθέτοντας λεπτομέρειες περί θεώρησης για είσοδο στη χώρα σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Η αρχική αναφορά στο συγκεκριμένο πεδίο της ταξιδιωτικής σύστασης σημειώνει ότι σε περίπτωση ενός Brexit με συμφωνία «τα ταξίδια (από τη Βρετανία) προς την ΕΕ θα παραμείνουν τα ίδια με τώρα έως τουλάχιστον τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Δε θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση για βίζα για να ταξιδέψετε ή για να εργαστείτε στην ΕΕ σε αυτό το διάστημα».

Η προσθήκη που ακολουθεί στο κείμενο είναι η εξής:

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία, οι κανόνες για να ταξιδέψει ή για να εργαστεί κανείς στην Ευρώπη θα αλλάξουν μετά από την 29η Μαρτίου 2019.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει όπως σε μια κατάσταση μη συμφωνίας, εάν είστε Βρετανός πολίτης δε θα χρειάζεστε βίζα για μικρής διάρκειας παραμονή στη ζώνη Σένγκεν ή αλλού στην ΕΕ. Θα μπορείτε να μείνετε έως 90 ημέρες σε κάθε περίοδο 180 ημερών. Οι επισκέψεις στη ζώνη Σένγκεν εντός των προηγούμενων 180 πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού σας θα μετρούν έναντι του ορίου των 90 ημερών.

Εάν σκοπεύετε να μείνετε στη ζώνη Σένγκεν για περισσότερο από 90 ημέρες ή αν η διαμονή σας ξεπεράσει τις 90 ημέρες στο όριο των 180 ημερών, ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε βίζα πριν ταξιδέψετε.

Το ταξίδι σε χώρες της ΕΕ που βρίσκονται εκτός ζώνης Σένγκεν (Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία, Κύπρο) δε θα προσμετρώνται έναντι του συνόλου των 90 ημερών».

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση