ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Blade Runner 2049: Επιστροφή στο μέλλον

Στις 25 Ιουνίου το πρώτο «Blade Runner» έκλεισε 35 χρόνια ύπαρξης, ως μία από τις all time classics ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης Denis Villenueve, που πήρε τη σκυτάλη από τον «μεγάλο» Ridley Scott, χαρακτήρισε το πολυσυζητημένο σίκουελ, το «Blade Runner 2049», ως το πιο ριψοκίνδυνο project της ζωής του. Γιατί όμως;

Το αυθεντικό
Στην πραγματικότητα, όταν το «Blade Runner» έκανε πρεμιέρα το 1982 δεν έτυχε θερμής υποδοχής. Αντιθέτως, χρειάστηκαν χρόνια μέχρι να λατρευτεί και να αποκτήσει καλτ κοινό. Το στόρι, τότε, λάμβανε χώρα στο μελλοντικό Λος Άντζελες του 2019. Ένας τόπος γεμάτος σκοτάδι και καταθλιπτικά σκηνικά. Ένας πρώην αστυνομικός, ο Rick Deckard είναι blade runner, δηλαδή ένας άνθρωπος που προσλήφθηκε για να εξοντώνει τα αντίγραφα, δηλαδή ανδροειδή ρομπότ που μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους. Όσο ο Deckard πλησιάζει προς τον αρχηγό των αντιγράφων, αρχίζει να αμφισβητεί τη δική του ταυτότητα και να διερωτάται τι είναι τελικά ανθρώπινο και τι όχι. Με πρωταγωνιστές τους Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young και Daryl Hannah, η ταινία, με budget 28 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε μόλις 33.8 εκατομμύρια δολάρια στο box office, προτάθηκε όμως για δύο Oscars, Art Direction και Οπτικών Εφέ, χωρίς να κερδίσει όμως κανένα. Τη μουσική επιμέλεια της ταινίας είχε αναλάβει ο ελληνικής καταγωγής διεθνούς φήμης συνθέτης, Vangelis.

Στο 2049
Συνεχίζοντας με τη neo-noir αισθητική του πρώτου, η πολυαναμενόμενη ταινία μάς ταξιδεύει στο 2049. Εκεί, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός K, ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό που μπορεί να φέρει το τέλος της ανθρωπότητας. Η ανακάλυψή του αυτή τον οδηγεί σε μια αποστολή αναζήτησης του Deckard, που είναι εξαφανισμένος εδώ και τριάντα χρόνια. Σ’ αυτή την ταινία, επίσης, θα τεθεί ο ερώτημα εάν ο Deckard είναι αντίγραφο ή πραγματικός άνθρωπος. Στο «Blade Runner 2049» πρωταγωνιστούν οι Ryan Gosling, Robin Wright, Ana de Armas και Jared Leto, ενώ ο Ford επιστρέφει στον ρόλο του. Οι προσπάθειες για τη συνέχιση της κλασικής ταινίας ξεκίνησε από το 1999 και μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων και συζητήσεων, ο Villeneuve ανέλαβε τη σκηνοθεσία. 

Οι προσδοκίες
«Ο Ryan Gosling κι εγώ έχουμε εξοικειωθεί με την ιδέα πως οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ λίγες. Ανέλαβα τη σκηνοθεσία, γιατί το σενάριο ήταν πολύ καλό. Ό,τι και να κάνεις όμως, όσο καλό κι αν είναι το αποτέλεσμα, η ταινία πάντα θα συγκρίνεται με την πρώτη που ήταν αριστούργημα. Έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα αυτή, και όταν συμφιλιωθείς μ’ αυτό είσαι ελεύθερος» λέει ο Villeneuve για τις προσδοκίες του για την επικείμενη ταινία. Όντως το «Blade Runner 2049» βρίσκεται στη «δυσάρεστη» θέση να διαδέχεται μια εμβληματική ταινία και γι’ αυτό οι φανατικοί της πρώτης είναι προετοιμασμένοι να το μισήσουν. Όπως και να ’χει αποτελεί μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και η πρεμιέρα του σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση. Αν έχεις «ψηθεί» όσο εμείς για το σίκουελ, η κινηματογραφική του πορεία ξεκινά στις 6 Οκτωβρίου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X