ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

«Βήμα-Βήμα, Μαζί Κερδίζουμε Την Ζωή»

Με το μήνυμα «Βήμα,  Βήμα,  Μαζί Κερδίζουμε Την Ζωή» πραγματοποιήθηκε η Πορεία Ελπίδας τους Συνδέσμου Europa Donna Κύπρου στην Λευκωσία με παρόντες άτομα από τον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο της Κύπρου και πλήθος κόσμου που ήρθαν να υποστηρίξουν τον αγώνα της Europa Donna Κύπρου, μέσα στα πλαίσια του Μήνα Ευαισθητοποίηση του Καρκίνου Μαστού. 

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία για ακόμα μια χρόνια έπαιξαν οι σιλουέτες που κρατούσε ο κόσμος στα χέρια του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. 550 ροζ σιλουέτες που συμβόλιζε η κάθε μια για κάθε νέα διάγνωση γυναίκας με καρκίνο του μαστού, 1 γαλάζια σιλουέτα για ένα άντρα που διαγνώστηκε, και 54 άσπρες για τις γυναίκες που έχασαν την ζωή τους το 2010. Η κάθε σιλουέτα ήταν αφιερωμένη σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει περάσει ή περνά αυτή την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού. Η διαφορετικότητα όμως της πορείας της Europa Donna Κύπρου από τις άλλες χρόνιες ήταν ότι οι συμμετέχοντες  απαιτούσαν την δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στην Κύπρο.

Η κυρία Στέλλα Κυριακίδου, βουλευτής και πρόεδρος του συνδέσμου στην ομιλία της κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο δικαίωμα απαίτησης για δημιουργία Κέντρου Μαστού βάση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Καρκινοπαθών που έχουν δικαίωμα στην εξειδίκευση, στη σωστή ενημέρωση, στο σεβασμό του χρόνου, στην διεπιστημονική θεραπεία, στην δεύτερη γνώμη, στο δικαίωμα της αποφυγής της ταλαιπωρίας και πόνου, στο δικαίωμα στην ασφάλεια αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, το δικαίωμα στη ζωή!!

«Επιστημονικά γνωρίζουμε», είπε η κυρία Κυριακίδου, «ότι οι γυναίκες που παρακολουθούνται σε εξειδικευμένο κέντρο μαστού έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες διαβίωσης. Για αυτό, αυτό που απαιτούμε δεν είναι αόριστο. Είναι πραγματικό είναι η ίδια μας η ζωή. Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε δύο φορές για το κέντρο μαστού σε κάθε χώρα. Εμείς μπορούμε, είναι ένα κέντρο όπου συνεργάζονται όλοι σε μια ομάδα, όλοι εξειδικευμένοι όμως στο μαστό, χειρουργός, ακτινολόγος, πλαστικός, όλοι. Ο καρκίνος του μαστού αφορά μια ομάδα ειδικών, Απαιτεί εξειδίκευση και η εξειδίκευση φέρνει ασφάλεια. 550 νέες διαγνώσεις το 2010 στην Κύπρο σημαίνει μια νέα διάγνωση κάθε λεπτό. Σήμερα Απαιτούμε να γίνονται δωρεά όλα τα βήματα της ζωής για την σωστή έγκαιρη διάγνωση και ποιοτική αντιμετώπιση. Στο δικαίωμα ζωής μας δεν χωρούν εγωισμοί. Και δεν χωρούν εκπτώσεις. »

Με το μήνυμα αυτό, πάνω από 1000 άτομα μαζευτήκαν και πορευτήκαν μαζί ενώνοντας δύναμης,   βήμα βήμα μαζί για να κερδίσουν, να απαιτήσουν την ζωή!!

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS