ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στις περισσότερες χώρες

Στην Κίνα είναι η 15 συνεχόμενη μέρα χωρίς περίπτωση μετάδοσης στην κοινότητα

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στις περισσοτερες χώρες που πλήττονται περισσοτερο από την πανδημία. Οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 στην Κολομβία ξεπέρασαν τις 600.000 χθες Κυριακή, καθώς οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πλησίαζαν τους 19.400, λίγο προτού αρθεί το lockdown των τελευταίων πέντε μηνών. Η χώρα των Άνδεων έχει καταγράψει 607.938 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 19.364, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 136.702 επί του παρόντος. Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είχε επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα στα τέλη Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ωστόσο τα μέτρα αυτά, που είχαν ήδη χαλαρώσει, αίρονται σήμερα Δευτέρα, με τη χώρα να εισέρχεται σε φάση "επιλεκτικής" καραντίνας περιοχών με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Πολλοί τομείς της οικονομίας σταδιακά ήδη επαναλειτούργησαν. Με βάση τα νέα μέτρα, τα εστιατόρια μπορούν να υποδέχονται πελάτες, ως και το 25% της ονομαστικής χωρητικότητας των αιθουσών τους, πάντως εκδηλώσεις με συμμετοχή πλήθους ανθρώπων, όπως για παράδειγμα οι συναυλίες, εξακολουθούν να μην επιτρέπονται. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην πρωτεύουσα Μπογοτά βρίσκονται σε επίπεδο πληρότητας 73%, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Στην πρωτεύουσα εντοπίζεται πάνω από το ένα τρίτο των κρουσμάτων στην Κολομβία.

Βραζιλία: 566 θάνατοι πάνω από 16.000 κρούσματα μόλυνσης

Το υπουργείο υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 566 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 16.158 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας τα Σαββατοκύριακα τείνουν να είναι γενικά μειωμένα, γεγονός που αποδίδεται στις καθυστερήσεις, ειδικά στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ τα οποία διενεργούνται, στο επίπεδο των πολιτειών.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, έχει πλέον καταγράψει επίσημα 120.828 θανάτους επί συνόλου 3.862.311 μολύνσεων.

Χιλή: Τα κρούσματα κοντεύουν τα 410.000

Η κυβέρνηση της Χιλής γνωστοποίησε χθες Κυριακή ότι έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 409.974 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 11.244 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 ως αυτό το στάδιο. Τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκαν 1.966 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 63 θάνατοι. Από τα κρούσματα αυτά, 1.277 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ 616 είναι ασυμπτωματικοί. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες 73 περιπτώσεις. Συνολικά 382.584 άνθρωποι έχει κριθεί ότι ανέρρωσαν. Αντίθετα, 16.146 περιπτώσεις θεωρούνται ενεργά κρούσματα.

Αυστραλία: 41 θάνατοι , 73 νέα κρούσματα

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας - επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα - κατέγραψε 41 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 73 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ως τώρα στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 652 θάνατοι επί συνόλου σχεδόν 26.000 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από αυτούς που καταγράφουν άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Ισραήλ: 13 θάνατοι , 555 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 555 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 114.020. Άλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τα 919.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 444 από 438, από τους συνολικά 897 ανθρώπους που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει έφθασε τους 92.796 (+692), ενώ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 20.305. Νωρίτερα χθες, οι εργαζόμενοι στα μικροβιολογικά εργαστήρια κατέβηκαν σε απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χαμηλούς μισθούς και τον ολοένα βαρύτερο φόρτο εργασίας.

Η Εσθήρ Αντμόν, πρόεδρος της ένωσης βιοχημικών, μικροβιολόγων και άλλων εργαζόμενων σε εργαστήρια, τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν πάνω από 2.000 εργαζόμενοι σε 400 εργαστήρια σε όλη τη χώρα. Πρόσθεσε ότι το προσωπικό θα ολοκληρώνει την διενέργεια μόνο εξετάσεων που ίσως σώσουν τη ζωή ανθρώπων - ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, καρκινοπαθών, καρδιοπαθών, καθώς και όσων επιβεβαιώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Αίγυπτος: 230 κρούσματα , 23 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 230 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να ανέρχεται πλέον σε 98.727. Πρόκειται για την πέμπτη ημέρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπέρασε τα 200 από την 1η Αυγούστου.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, άλλοι 23 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 5.399 νεκρούς στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα. Παράλληλα, ακόμη 818 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο όσων θεωρείται πως ανέρρωσαν πλήρως να φθάνει τους 72.120, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Γερμανία: Τρεις θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 610 μολύνσεις

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 610 και ανέρχεται σε 242.381, καταγράφουν σήμερα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά τρεις στους 9.298, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ιορδανία: Ρεκόρ 73 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Η Ιορδανία κατέγραψε χθες Κυριακή 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτεια του χασεμιτικού βασιλείου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 1.966 επί του παρόντος, ενώ ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται σε 15 στη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Η πρώτη μόλυνση είχε επιβεβαιωθεί τον Μάρτιο. Η Ιορδανία καταγράφει αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης τις τελευταίες δέκα ημέρες, γεγονός που εξώθησε τις αρχές να καταστήσουν αυστηρότερη τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που ξεκινά πλέον στις 23:00 αντί για τη 01:00, αλλά και να επιβάλουν lockdown στην πρωτεύουσα Αμάν για μία ημέρα, την Παρασκευή.

Αξιωματούχοι αποφάσισαν επίσης να καθυστερήσει η επανέναρξη των επιβατικών πτήσεων, που αναμενόταν να γίνει τον τρέχοντα μήνα, μειώνοντας τις πιθανότητες ταχείας ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, που έχει βαρύ χρέος. Ο πρωθυπουργός Ομάρ αρ Ραζάζ δήλωσε χθες ότι, αν και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όταν κρίνει πως απαιτείται για να αποτρέψει την διασπορά του ιού, θέτοντας σε απομόνωση συνοικίες και πόλεις, δεν προβλέπει να υπάρξει επιστροφή στο σαρωτικό λοκντάουν που προκάλεσε ασφυξία στην ιορδανική οικονομία. Το Αμάν αποφάσισε να κλείσει προσωρινά τα ιορδανικά σύνορα με τη Συρία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων μεταξύ οδηγών φορτηγών στις πύλες εισόδου στη χώρα από τον βόρειο γείτονά της.

Κίνα: 17 "εισαγόμενα" κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, 15η συνεχόμενη ημέρα χωρίς καμία περίπτωση μετάδοσης στην κοινότητα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 17 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 9 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επαληθεύεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Αυτή είναι η 15η συνεχόμενη ημέρα που δεν ανακοινώνεται κανένα κρούσμα μετάδοσης του ιού στη χώρα. Εντοπίστηκαν εξάλλου 19 ασυμπτωματικοί φορείς, από 4 την προηγουμένη. 24 άνθρωποι κρίθηκε ότι ανάρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 237 ασθενείς, οι 4 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.048 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X