ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi oversized φόρεμα, κόκκινη ζώνη στην μέση και ασορτί kitty heels
 

Αυτοί οι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα λόγω της κηδείας του Δημήτρη Χριστόφια

Συνεχίζεται από το πρωί η προσέλευση του κόσμου στο οίκημα της ΠΕΟ για το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα έφθασε στις 08:30 το πρωί η σορός του Δημήτρη Χριστόφια. Με τις σημαίες της Κύπρου και του ΑΚΕΛ να σκεπάζουν το φέρετρο η σoρός έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Το φέρετρο έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του οικήματος της ΠΕΟ σε χώρο που έχει διαμορφωθεί ειδικά. Δίπλα από το φέρετρο η οικογένεια του εκλιπόντος, η σύζυγός του Έλση, και τα τρία του παιδιά. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον γ.γ του κόμματος Άντρο Κυπριανού βουλευτές αλλά και απλοί ΑΚΕΛικοί ήλθαν από νωρίς στο χώρο του λαϊκού προσκυνήματος.

Δίπλα από το φέρετρο έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη φωτογραφία του Δημήτρη Χριστόφια ενώ στο χώρο έχουν τοποθετηθεί και οι τιμητικές διακρίσεις που έλαβε όλα αυτά τα χρόνια ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής και ηγέτης του ΑΚΕΛ

Καθ’ όλη την διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος γύρο από τη σωρό θα υπάρχει τιμητική φουρά με μέλη της ηγεσίας του κόμματος να εναλλάσσονται. Η αρχή έγινε με τον γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον γ.γ της ΠΕΟ Πάμπο Κυρίτση, τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Λουκαΐδη και τον Νίκο Ιωάννου μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Τροχαίες διευθετήσεις

Στις 3μ.μ. η σορός θα μεταφερθεί από το οίκημα προς τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, μέσω των οδών Αρχέρμου-Διγενή Ακρίτα -Σπύρου Κυπριανού, Γρίβα Διγενή, Προδρόμου, Λεύκωνος, Βυζαντίου και Ελαιώνων.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στην εκκλησία θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων η Λεωφόρος Ελαιώνων και οι οδοί Ιθάκης, Περδίου και Καστέλλας.

Μετά την εκκλησία η σορός θα μεταφερθεί με πομπή προς το κοιμητήριο Έγκωμης μέσω των οδών Ελαιώνων, Μακεδονιτίσσης, Λευκοθέου, Ηρώων και Μόρφου.

Κατά τη διάρκεια της ταφής, η οδός Μόρφου προς το Κοιμητήριο θα είναι κλειστή.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση