ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αυστηρά μέτρα διεθνώς για τον κορωνοϊό, κλείνουν αεροδρόμια, ο διεθνής απολογισμός

Σε καραντίνα βρίσκεται όλη η υφήλιος λόγω των δρακόντειων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο κορωνοϊός φαίνεται να καλπάζει στην Ευρώπη και περισσότερο πλήττεται η Ιταλία και η Ισπανία αλλά τα κρούσματα αυξάνονται παντού.

Ευρώπη

Η ομάδα στρατηγικής επικοινωνίας της Ρουμανίας  (GCS) ανακοίνωσε, σήμερα, ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία αυξήθηκε σε 246, μετά την καταγραφή 29 νέων κρουσμάτων, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Από το σύνολο των 246 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 19 έχουν νοσηλευθεί και έχουν αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με την GCS. Περισσότερα από 3.000 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε όλη τη χώρα και άλλοι 23.679 είναι σε κατ` οίκον απομόνωση και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα τριάντα ημερών, λόγω κορωνοϊού.

Ενα βρετανικό κρουαζιερόπλοιο το οποίο αναζητεί λιμάνι εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα στην Καραϊβική αφού επιβεβαιώθηκαν αρκετά κρούσματα του νέου κορωνοϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, τελικά θα προσδέσει σήμερα στην Κούβα, όπου και θα αποβιβαστούν οι επιβάτες προτού επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του χθες Τρίτη προς την Κούβα που πρόσφερε ασφαλές λιμάνι στο Braemar, με περισσότερους από 1.000 επιβαίνοντες, στην πλειονότητά τους Βρετανοί τουρίστες, αφού αρκετά λιμάνια στην Καραϊβική αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να δέσει. "Η πρόληψη και ο περιορισμός του νέου κορωνοϊού απαιτούν προσπάθειες από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο Κουβανός Υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες. "Ας ενισχύσουμε την υγεία, την αλληλεγγύη και τη διεθνή συνεργασία", είπε.

ΗΠΑ και αλλού

Οι μισοί, περίπου, Αμερικανοί επιθυμούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη, αρκετά δημόσια σχολεία έχουν κλείσει, όπως και θεματικά πάρκα, ενώ αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις αναβλήθηκαν. Στα πιο δραστικά μέτρα συμπεριλαμβάνονται η απαγόρευση της πραγματοποίησης μεγάλων συγκεντρώσεων, αλλά και η διακοπή όλων των πτήσεων εξωτερικού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, έχει αυξηθεί το άγχος της αμερικανικής κοινής γνώμης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνοταν ταχύτατα, έχοντας μολύνει 5.890 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχασαν τη ζωή τους 100.

Ποσοστό 48% των ενήλικων Αμερικανών δηλώνει σήμερα ότι θεωρεί τον κορωνοϊό "επικείμενη απειλή" για τις ΗΠΑ, με το ποσοστό αυτό να έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από μία δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαρτίου.

H Virgin Australia Holdings Ltd δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αναστολή όλων των πτήσεων της προς διεθνείς προορισμούς, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ το πτητικό πρόγραμμά της στο εσωτερικό θα περικοπεί κατά 50%. Η μείωση του παρεχόμενου πτητικού έργου γίνεται εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση στις μετακινήσεις, ενώ η ζήτηση των εισιτηρίων έχει μειωθεί δραστικά μετά την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Virgin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας και θα προχωρήσει στην καθήλωση 53 αεροσκαφών του στόλου της.

Η Νότια Αφρική επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκε κατά 23 σε 85, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ το υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Ζουελίνι Μκχίζε διευκρίνισε ότι υπήρξαν οκτώ κρούσματα τοπικής μετάδοσης. Παράλληλα η νοτιοαφρικανική κρατική αεροπορική εταιρεία, η SA Express, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις επιχειρήσεις της από σήμερα και μέχρι νεωτέρας λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου από την γρήγορη εξάπλωση της COVID-19.

Η SA Express εισήλθε σε μια μορφή προστασίας από χρεωκοπία νωρίτερα φέτος και εκτελεί εσωτερικά και περιφερειακά δρομολόγια. Αποτελεί ξεχωριστή επιχείρηση από τον πολύ μεγαλύτερο κρατικό αερομεταφορέα, τον South African Airways, ο οποίος τελεί επίσης υπό καθεστώς προστασίας από χρεωκοπία. .

Ο όμιλος αεροπορικών εταιριών Latin American Airlines (LATAM) πρέπει να λάβει οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση, καθώς στην αντίθετη περίπτωση αρκετές από τις θυγατρικές αεροπορικές εταιρίες του θα κλείσουν. Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο επηρεάζει δραστικά τη ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια, καθώς οι κρατήσεις ακυρώνονται σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με την ένωση περιφερειακών αεροπορικών εταιριών ALTA.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών της Χιλής απέρριψε την ιδέα για διάθεση οικονομικής βοήθειας στον αναφερόμενο όμιλο, που είναι ο μεγαλύτερος στη Λατινική Αμερική.

Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε για 15 ημέρες τη λειτουργία των εταιριών στον ιδιωτικό τομέα, εκτός εκείνων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και των εταιρειών διάθεσης τροφίμων, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου.

Στη χώρα έχουν αναφερθεί 171 περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό μέχρι τώρα, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του. Μεταξύ αυτών, έχουν κλείσει τα τζαμιά για τις καθημερινές προσευχές, ενώ έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή της συνάντησης των ηγετών της G20 την ερχόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ενας 57χρονος στην Ιαπωνία, που είχε απειλήσει να διαδώσει τον νέο κορωνοϊό όταν εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 αυτόν το μήνα, πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι τοπικές υγειονομικές αρχές της πόλης Γκαμαγκόρι είχαν συστήσει στον άνδρα να παραμείνει στο σπίτι του μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, το οποίο έδειξε ότι είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό, στις 4 Μαρτίου. Εκείνο το βράδυ, ο άνδρας αυτός είπε στην οικογένειά του ότι πηγαίνει να "διαδώσει τον ιό" και ότι θα πήγαινε σε μια παμπ και ένα μπαρ συνοδών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αυτός εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα.

Ο άνδρας αυτός είχε τεθεί υπό έρευνα με την κατηγορία της παρακώλυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αφού και οι δύο επιχειρήσεις ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Μια γυναίκα που εργαζόταν στο μπαρ συνοδών εξετάστηκε και βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό στις 12 Μαρτίου, πρόσθεσε το πρακτορείο. Αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτοί που εξετάζονται και βρίσκονται θετικοί στον νέο ιό κατ` αρχήν νοσηλεύονται, αλλά αν δεν υπάρχει διαθέσιμος αριθμός κλινών, τους συνιστούν να παραμείνουν στο σπίτι τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση