ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ατμόσφαιρα εποχής στη φωτογράφιση της «Σμύρνης»

Το θεατρικό έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» αναμένεται από όλους τους θεατρόφιλους, και όχι μόνο, καθώς μιλάμε για μια πολύ μεγάλη παραγωγή που ετοιμάζεται πολύ καιρό και πρόκειται να απασχολήσει ιδιαίτερα την ερχόμενη σεζόν.

Η φωτογράφιση για την προώθηση της παράστασης έγινε στο Μέγαρο Υπατία στο κέντρο της Αθήνας βάζοντας μας από τώρα στο κλίμα της εποχής. Να σημειωθεί πως η παραγωγή έχει κοστίσει ένα εκατομμύριο και έχει δοθεί προσοχή στην λεπτομέρεια για ένα άριστο αποτέλεσμα.

Το έργο γράφτηκε μετά από έρευνα πολλών ετών σχετικά με τα γεγονότα της Σμύρνης, καλύπτοντας την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.

Στο πλαίσιο της έρευνας η Μιμή Ντενίση χρησιμοποίησε υλικό από τα πλούσια αρχεία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαρτυρίες Ελλήνων, Τούρκων, Λεβαντίνων, πάνω από εκατό βιβλία ιστορικών, περιηγητών, λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και απλών ανθρώπων της εποχής. Επίσης χρησιμοποίησε υλικό από διδακτορικές διατριβές και μελέτες που δεν έχουν εκδοθεί, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία σχετικά με τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης να γίνονται για πρώτη φορά γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο.

Το κείμενο περιγράφει, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, την ανεπανάληπτη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωτεύουσας της Ιωνίας από την εποχή του Α’ παγκοσμίου πολέμου μέχρι το τέλος της πόλης. Η πολιτισμική κοινωνία της Σμύρνης με τους Λεβαντίνους, Αρμένηδες, Τούρκους και Ρωμιούς, ο μαγικός τρόπος ζωής, η κουζίνα και η μουσική που συνδυάζουν αρμονικά τα στοιχεία όλων των εθνοτήτων αλλά και οι κρυφές δυσαρμονίες τους, περνούν μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων.Και φυσικά πίσω απ’ αυτές αποτυπώνονται η πολιτική ιστορία, τα αντικρουόμενα συμφέροντα και οι πολιτικές βλέψεις που οδήγησαν στην καταστροφή της περίφημης πόλης.

Στην παράσταση συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα του θεάτρου μαζί με τη σπουδαία ορχήστρα Εστουδιαντίνα, που ειδικεύεται στη μουσική της Ιωνίας και συμμετέχει για πρώτη φορά ζωντανά σε θεατρική παράσταση. Η πρωτότυπη μουσική είναι του συνθέτη Αντρέα Κατσιγιάννη που έχει μελετήσει και αναβιώσει τη μουσική παράδοση της Μικρασίας. Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης διευθύνει ζωντανά επί σκηνής την Εστουδιαντίνα με τραγουδιστές τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Σοφία Μέρμηγκα.

Τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι του Γιώργου Πάτσα και η σκηνοθεσία της Μιμής Ντενίση, ενώ η πρεμιέρα αναμένεται στα μέσα του Οκτώβρη!

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X