ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ασιατικά ΜΜΕ: Σε κώμα ή νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ και κυβερνητικές πηγές, παρόλα αυτά δήλωσαν πως η ζωή και οι δραστηριότητες στον «Βορρά» συνεχίζουν χωρίς παρεμβολές

Σύμφωνα με την Daily Mail ασιατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, βρίσκεται σε κώμα ή έχει αποβιώσει μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της μέρας έγινε γνωστό πως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας απέστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων και ιατρών για δώσουν φως στην όλη κατάσταση μετά από έντονες φήμες για τον θάνατο του ηγέτη.

Το ταξίδι τους έρχεται εν μέσω αντιφατικών αναφορών σχετικά με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, με δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, να μην μπορούν να εξακριβώσουν, αν το ταξίδι της κινεζικής αποστολής αφορά πιθανή επιδείνωση ή βελτίωση της κατάστασής της υγείας του.

Χαρακτηριστικά η Daily Mail επικαλείται την ιαπωνική εφημερίδα Σουκάν Γκεντάι, η οποία αναφέρει την κωματώδη κατάσταση υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη βασιζόμενη σε Κινέζο γιατρό, ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρειο Κορέα, για να παρακολουθήσει την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ιατρός αναφέρει ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε «κωματώδη κατάσταση» μετά από χειρουργική επέμβαση καρδιάς νωρίτερα μέσα στον μήνα και πιστεύει πως μία καθυστέρηση σε μία απλή ιατρική διαδικασία, οδήγησε στο να αρρωστήσει βαριά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Ταυτόχρονα, εντός της μέρας, σύμφωνα πάντα με την DΜ, ο αντιπρόεδρος της Δορυφορικής Τηλεόρασης HKSTV του Χονγκ Κονγκ, Shijian Xingzou, μέσα από δημοσίευση του και επικαλούμενος μία «πολύ έγκυρη πηγή», γνωστοποίησε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποβιώσει.

Παρόλα αυτά, τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ καθώς και οι κυβερνητικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της χώρας, δήλωσαν πως η ζωή και οι δραστηριότητες στον «Βορρά» συνεχίζουν χωρίς παρεμβολές, κάτι που δεν καταδεικνύει προβλήματα στην διοικητική πυραμίδα της Πιονγιάνγκ.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που τα κρατικά μέσα της απομονωμένης χώρας ανέφεραν την δημόσια παρουσία του ηγέτη της, ήταν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης στις 11 Απριλίου. Παράλληλα, όπως μεταφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, εντύπωση προκαλεί και η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν από την μεγαλειώδη παρέλαση για τα γενέθλια του παππού του, και πρώτου ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

Τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με το πώς είναι η υγεία του αλλά και για το που ακριβώς βρίσκεται. Ωστόσο, ύστερα από όσα μετέδωσαν άλλα μέσα ενημέρωσης, έχει πυροδοτηθεί μία σειρά από εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του δικτάτορα.

πηγή Καθημερινή Κύπρου

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση