ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Aρχίζει ο υποχρεωτικός έλεγχος εργαζομένων: Πόσοι και ποιοι πρέπει να κάνουν τεστ

Όλες οι πληροφορίες

Στοχεύοντας στην εφαρμογή του τρίπτυχου «τεστ-εμβολιασμοί-αυστηρή επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων», το Υπουργείο Υγείας επενδύει στην υλοποίηση προγράμματος μαζικού και τακτικού ελέγχου των εργαζομένων με τη μέθοδο των ταχέων αντιγονικών τεστ (antigen rapid test).

Επιδιώκοντας την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργία των επιχειρήσεων και τον περιορισμό πιθανής μετάδοσης στους εργασιακούς χώρους, εφαρμόζεται ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test αντιγόνου του προσωπικού που εργάζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία ή/και θα επαναδραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στη βάση της στρατηγικής άρσης των μέτρων.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να ελέγχεται κάθε εβδομάδα το προσωπικό τους ως ακολούθως:

Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.

Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους.

Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 10 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας μέσω του οποίου θα λειτουργούν 51 μονάδες δειγματοληψίας σε διευρυμένο ωράριο, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, μπορούν από σήμερα να υποβάλλονται σε εξέταση. Σημειώνεται ότι στα σημεία δειγματοληψίας λειτουργούν δύο συνεργεία για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού.

Τονίζεται δε πως οι εργοδότες έχουν την ευθύνη να συντονίσουν την επανάληψη του ελέγχου των εργαζομένων και να διασφαλίζουν ότι έχουν ανά πάσα στιγμή και σε εβδομαδιαία ισχύ rapid test στο προσωπικό τους όπως καθορίζεται πιο πάνω.

Για την επιτήρηση της εφαρμογής του μέτρου, θα διενεργούνται εντατικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις από τους Υγειονομικούς Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας και τον άλλων αρμόδιων Τμημάτων.

Tα σημεία rapid test για 28-31 Ιανουαρίου 2021

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση