ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Απότομη αύξηση των νοσηλειών, έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας

Υπάρχουν νοσηλείες ηλικίας 40 και 50χρονων αυτό οφείλεται λόγω καθυστέρησης βοήθειας από τους προσωπικούς του γιατρούς

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση σχετικά με τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια σε σύγκριση με τις δύο τελευταίες βδομάδες που η κατάσταση ήταν σταθερή.

Η «Κ» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Πάμπο Χαριλάου και τον υπεύθυνο εισαγωγών στο Νοσοκομείο Αναφοράς Χρήστο Κυπρή, αναφορικά με την νέα έξαρση των νοσηλειών καθώς επίσης και με το πλάνο του Οργανισμού σε περαιτέρω όξυνση του συγκεκριμένου θέματος.

Για τα αίτια της αύξησης των νοσηλειών ο κ. Κυπρής τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχεις κάποιος ουσιαστικός λόγος καθώς η αύξηση ήταν απότομη και πως η εν λόγω εξέλιξη διερευνάται.

Όσο αφορά τον Μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευόμενων ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως κυμαίνεται στα 60χρονια σε σύγκριση με τα 80χρονια που ήταν προηγουμένως. Υπάρχουν νοσηλείες ηλικίας 40 και 50χρονων και αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση επικοινωνίας με τους προσωπικούς τους γιατρούς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ένα νοσοκομείο ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ επεσήμανε πως ξεκίνησε ήδη η μεταφορά ασθενών με COVID-19 σε άλλα νοσηλευτήρια π.χ. στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται ασθενείς από τη Λεμεσό (βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω αυξημένων περιστατικών) λόγω των μειωμένων κρουσμάτων στην επαρχία Αμμοχώστου. Το ίδιο, συνέχισε, μπορεί να γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων πόλεων.

Σχετικά με το κακό σενάριο που θέλει αύξηση των νοσηλειών και αν υπάρχει έτοιμο πλάνο από τον Οργανισμό ο κ. Χαριλάου τόνισε πως το πλάνο παρουσιάστηκε την Τρίτη στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη πέραν των 300 κλινών σε κοινούς θαλάμους, καθώς επίσης εκπαίδευση νοσηλευτικού, αλλά και ιατρικού προσωπικού.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση