ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αποσύρθηκε από τη γαλλική αγορά το χιτζάμπ για γυναίκες δρομείς

Η γαλλική εταιρεία λιανικής αθλητικών ειδών Decathlon παραιτήθηκε, μετά από ομοβροντία παραπόνων, από τα σχέδιά της να πωλήσει στη Γαλλία ένα χιτζάμπ για γυναίκες δρομείς.

Η εταιρεία σχεδίαζε να πωλήσει το χιτζάμπ για αθλήτριες τόσο στη Γαλλία όσο και στο Μαρόκο αλλά εγκατέλειψε την προοπτική της γαλλικής αγοράς μετά από περισσότερα από 500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα που δέχθηκε από εξοργισμένους Γάλλους πολίτες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Decathlon διευκρίνισε ότι έλαβε αυτή την απόφαση «για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων μας». «Αντιμέτωποι με βίαιη πολεμική και απειλές που υπερβαίνουν κατά πολύ τον στόχο μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας, προτεραιότητά μας γίνεται το να βρούμε μια ειρηνική λύση. Σ' αυτό το πλαίσιο, αναστέλλουμε την εμπορική διάθεση αυτού του προϊόντος στη Γαλλία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνόντος κόμματος «La Repubique En Marche!», Ορόρ Μπερζέ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση. «Επιλογή μου, ως γυναίκα και πολίτης, θα είναι να μην εμπιστεύομαι πλέον μια εταιρεία που απομακρύνεται από τις αξίες μας» τουίταρε η Μπερζέ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X