ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Αποσύρει το Facebook και το Instagram τα υπαινικτικά emojis;

Δέσποινα Άσπρου

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί μια είδηση που ομολογουμένως μας προβληματίζει: με στόχο την αποφυγή ανάρτησης περιεχομένου με αναφορά στο σεξ, το γυμνό και το sexting το Facebook και το Instagram θα απαγορεύσουν τα υπαινικτικά emojis! Ω, ναι... καλά διαβάσατε!

Αναλυτικότερα, τα emojis που πρόκειται να εξαφανιστούν είναι η μελιτζάνα, το ροδάκινο και οι σταγόνες νερού, καθώς σύμφωνα με την νέα πολιτική του Facebook, τα συγκεκριμένα εικονίδια παραπέμπουν σε «σε κάτι σεξουαλικό». Αν αναρωτιέστε τι, θα σας πούμε! . Για παράδειγμα, το emoji με το ροδάκινο χρησιμοποιείται για τα οπίσθια κάποιου, ενώ η μελιτζάνα συμβολίζει το ανδρικό μόριο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω κίνηση έχει προκαλέσει ιδιαίτερα. Την ίδια στιγμή οι καλλιτέχνες υποστηρίζουν πως το να μην επιτρέπονται οι γυμνές εικόνες είναι απαράδεχτο, αφού τα social media είναι ο βασικότερος τρόπος για να διαφημίσουν την δουλειά τους. Παράλληλα υποστηρίζουν πως η λογοκρισία δεν θα έπρεπε να έχει τόπο στην σύγχρονη λογική των κοινωνικών δικτύων.

Αν και δεν ξέρουμε ακόμη αν και πότε θα υλοποιήσουν την νέα τους ταχτική το Facebook και το Instagram, θεωρούμε πως η εν λόγω προσπάθεια είναι κάπως παρατραβηγμένη. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η κίνηση αυτή θα αλλάξει κάτι και σαφώς δεν υπάρχει λόγος να τίθενται όρια στην σεξουαλικότητα ενός ατόμου- την στιγμή μάλιστα που καλώς ή κακώς, η διαδικτυακή επικοινωνία σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια μιας σχέσης. 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση