ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Απόκοσμη ηρεμία και ησυχία επικρατεί στην Αγία Νάπα

«Oι επιχειρηματίες αναμένουν τις αποφάσεις και τα Διατάγματα της κυβέρνησης, που θα ανακοινωθούν σήμερα», δήλωσε ο Δήμαρχος

Απόκοσμη ηρεμία και ησυχία επικρατεί στην Αγία Νάπα λόγω κορωνοϊού αρχές της νέας τουριστικής σεζόν και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χρίστο Ζαννέττο αρκετοί επιχειρηματίες δεν έχουν αποφασίσει εάν θα ανοίξουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και άλλα υποστατικά.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ζαννέττος είπε ότι «για πρώτη φορά, από τότε που γεννήθηκα, πλην του 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, βλέπω στην Αγία Νάπα να υπάρχει τέτοια κατάσταση με τον τουρισμό, την οικονομία και γενικά με το κλείσιμο επιχειρήσεων και περιορισμό στην κυκλοφορία του κοινού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε ολόκληρη την Αγία Νάπα επικρατεί μια απόκοσμη ησυχία και ηρεμία και υπάρχει απογοήτευση όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά γενικά σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Πρόσθεσε ότι «οι επιχειρηματίες στην Αγία Νάπα αναμένουν τις αποφάσεις και τα Διατάγματα της κυβέρνησης, που θα ανακοινωθούν σήμερα μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Γνωρίζουμε ήδη ότι ορισμένοι επιχειρηματίες θα ανοίξουν τα υποστατικά τους, ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί που δεν θα λειτουργήσουν, λόγω και της εποχικότητας που υπάρχει με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα βιωσιμότητας συγκεκριμένων επιχειρήσεων».

Ο κ. Ζαννέττος κάλεσε «όλους να αναμένουν τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναλόγως να αποφασίσει τι θα πράξει με τις επιχειρήσεις τους. Ο Δήμος Αγίας Νάπας, εκεί και όπου μπορεί θα στηρίξει τις οποιεσδήποτε επιχειρήσεις και τον κόσμο ώστε να καταφέρουν να λειτουργήσουν για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «λόγω του κορωνοϊού, σε ολόκληρο τον κόσμο θα υπάρξει αλλαγή τρόπου ζωής. Ο κόσμος, λόγω του περιορισμού των κινήσεων του, έχει πλέον συνηθίσει με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και επικοινωνία και αυτά αναμένεται να αποτελέσουν και στο μέλλον κομμάτι της μετέπειτα ζωής μας».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Δήμος Αγίας Νάπας θα σκεφτεί το ενδεχόμενο μείωσης δημοτικών φόρων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που λειτουργούν στον τουριστικό τομέα, τουλάχιστον για φέτος, αφού απ’ ό,τι φαίνεται αρκετά ξενοδοχεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά, ο Χρίστος Ζανέττος απάντησε πως «όλοι οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε μεγάλο προβληματισμό και προβαίνουν σε αξιολόγηση των δεδομένων. Στο πλαίσιο που θα μας επιτραπεί από την κυβέρνηση, θα λάβουμε τις ανάλογες αποφάσεις με τελικό στόχο η Αγία Νάπα να είναι και το 2021 πρωταγωνιστής στον τουριστικό τομέα, να συνεχίσει να έχει την οικονομική ευρωστία που είχε μέχρι σήμερα και να στηρίζει την τοπική και την εθνική οικονομία».

Σημείωσε ωστόσο πως «αξιολογώντας τις καταστάσεις και βλέποντας τι γίνεται σε Βρετανία και Ρωσία, που είναι δύο από τις μεγαλύτερες αγορές της Κύπρου στον τουριστικό τομέα, οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε δίλημμα για το αν θα ανοίξουν ή θα παραμείνουν κλειστοί. Ήδη αρκετοί ξενοδόχοι σκέφτονται ότι δεν τους συμφέρει να ανοίξουν για ένα ή δύο μήνες, αφού αυτό θα έχει οικονομικές επιπτώσεις τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για το εργατικό τους προσωπικό».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει τακτικές τηλεδιασκέψεις με το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι μέλλει γενέσθαι ωστόσο θα πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις που θα προκύψουν για το όλο θέμα, από τις διεργασίες που γίνονται από την Ενωση Δήμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα μας επιτρέπει η Αγία Νάπα θα κινηθεί για να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση