ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Απαγωγή ανηλίκων: Το θρίλερ, το αίσιο τέλος και η πολυαναμενόμενη δίκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο με την απαγωγή των δυο ανήλικων είναι σε εξέλιξη.

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η επόμενη δικάσιμος που είναι προγραμματισμένη στις 16 Ιανουαρίου. Τα όσα θα ακουστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της δίκης. Ο Γιώργος Νικολάου, άλλως Τζωρτζ, 35 χρόνων, από τη Λάρνακα, κατηγορείται για την υπόθεση απαγωγής δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο 35χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες για νάρκωση των δυο παιδιών, παραδέχθηκε όμως την απαγωγή των δυο ανήλικων.

Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Νικολάου:

Απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Με βάση τον ποινικό κώδικα οι κατηγορίες που προσήψαν στον 35χρονο ύποπτο, επισύρουν τις πιο κάτω ποινές που φτάνουν από τα εφτά χρόνια φυλάκιση μέχρι και την δία βίου φυλάκιση: 

Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος

227. Όποιος, με σκοπό διάπραξης ή διευκόλυνσης της διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος ή διευκόλυνσης της διαφυγής του υπαίτιου μετά τη διάπραξη ή την απόπειρα διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος, χορηγεί ή αποπειράται να χορηγήσει σε οποιοδήποτε πρόσωπο φάρμακο ή πράγμα ικανό να ναρκώσει ή να εξουδετερώσει τη δύναμη του για αντίσταση, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Αρπαγή ή απαγωγή προσώπου με σκοπό κρυφό και άδικο περιορισμό

250. Όποιος αρπάζει ή απαγάγει άλλο, με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό αυτού, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση επτά χρόνων.

Ποινή αρπαγής

248. Όποιος αρπάζει πρόσωπο από τη Δημοκρατία ή από νόμιμη κηδεμονία, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση επτά χρόνων και σε χρηματική ποινή.

Άδικη απόκρυψη ή περιορισμός αρπαγέντος ή απαχθέντος

252. Όποιος άδικα αποκρύβει ή περιορίζει οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ γνωρίζει ότι αυτό έχει αρπαγεί ή έχει απαχθεί, είναι ένοχος κακουργήματος και τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο ωσάν αυτός είχε αρπάξει ή απαγάγει τέτοιο πρόσωπο με την ίδια πρόθεση ή γνώση ή για τον ίδιο σκοπό με τον οποίο ή για τον οποίο αυτός το αποκρύβει ή το περιορίζει.

Το θρίλερ και το αίσιο τέλος:

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου. Μια πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, έθεσε όλους σε συναγερμό. Αυτή την φορά δεν ήταν μια ληστεία ή μια δολοφονία. 

Οι αρμόδιες αρχές καλούνται να στήσουν μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό δυο ανήλικων παιδιών που απήχθησαν από Δημοτικό σχολείο στην Λάρνακα. Με το άκουσμα της είδησης όλοι σοκαρίστηκαν και σε μόλις λίγα λεπτά πλήθος κόσμου έσπευσε στο σχολείο. Αναστατωμένοι οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών παίρνουν τα παιδιά τους.

Αμέσως η αστυνομική δύναμη και πολιτικοί καταφθάνουν στο σημείο. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και ζητά να είναι ενήμερος για τις εξελίξεις.

Επικεφαλής της επιχείρησης για τον εντοπισμό των ανηλίκων τέθηκε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Με συνεχόμενες ανακοινώσεις το γραφείο τύπου της Αστυνομίας απευθύνει εκκλήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των δυο παιδιών.

Οι αρχικές πληροφορίες για τον δράστη που απήγαγε τα ανήλικα, έκαναν λόγο για ένα άντρα ισχυρής σωματικής διάπλασης, με μούσι και μαύρο T-shirt.

Ο απαγωγέας έβαλε μπρος το σχέδιο του, όταν είπε στα παιδιά ότι είναι ο νέος τους δάσκαλος και ήθελε βοήθεια για την μεταφορά βιβλίων. Η συνέχεια γνωστή. Παίρνει τα παιδιά και εξαφανίζεται. Η απουσία τους γίνεται αντιληπτή όταν το κουδούνι κτύπησε και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές εισήλθαν στην τάξη.

Μετά τις συνεχόμενες ανακοινώσεις και με την βοήθεια ενός πολίτη που επικοινώνησε με τις αρχές, καταφέρνουν να εντοπίσουν γύρω στις τρεις το μεσημέρι, την τοποθεσία που έκρυβε τα παιδιά ο θρασύτατος απαγωγέας. Επρόκειτο για μια πολυκατοικία κοντά στο δημοτικό σχολείο.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο 24News, o άντρας που είχε ενημέρωσει την Αστυνομία ανέφερε ότι αναγνώρισε τον δράστη από την περιγραφή που έδωσε η Αστυνομία. Όπως εξήγησε, του κίνησε την υποψία ότι ένα από τα αυτοκίνητα του δράστη, δεν είχε προηγουμένως αριθμούς εγγραφής, ενώ την ημέρα της απαγωγής είχε.

Η αστυνομική δύναμη κάνει «ντου» στο διαμέρισμα του απαγωγέα και εντοπίζει τα δυο ανήλικα παιδιά και περνάει χειροπέδες στον 35χρονο. Η είδηση για τον εντοπισμό των παιδιών σκορπάει χαμόγελα σε ολόκληρη την Κύπρο ενώ η Αστυνομία με ανακοίνωση της ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στην γιγαντιαία προσπάθεια που έγινε.

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X