ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Άντρος Ευσταθίου: Ένας Κύπριος στο «Ως ταίριαζαν πολύ»

Το κυπριακό στοιχείο στην έκθεση «Ως ταίριαζαν πολύ» προσθέτει με την συμμετοχή του ο Κύπριος καλλιτέχνης Άντρος Ευσταθίου. Το Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Art/ European Animation Center μετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, διοργανώνουν τη σύγχρονη διεθνή φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ως ταίριαζαν πολύ».

Είκοσι τρεις καταξιωμένοι και νεότεροι φωτογράφοι από την Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κύπρο, Λευκορωσία, Λιθουανία, Πολωνία, Σιγκαπούρη καλέστηκαν να προσεγγίσουν το ποιητικό έργο του Έλληνα δημιουργού.

Καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του πλανήτη συμμετέχουν στην διοργάνωση με τον καθένα από αυτούς να επιλέχθηκε ως ο πιο ιδανικός για να εκπροσωπήσει την χώρα του.

Ανάμεσά τους συναντήσαμε τον Άντρο Ευσταθίου, ο οποίος εκπροσωπεί την Κύπρο. Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε προταθεί στους διοργανωτές και αφού περουσίασε δύο από τα έργα του, ο επιμελητής του έδωσε το εισιτήριο για την Αθήνα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Λουτρό των Αέρηδων στην Πλάκα από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Στα πλάνα τον διοργανωτών είναι επίσης η έκθεση να φιλοξενηθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις, καθώς και στο εξωτερικό.


Για χάρη του της διοργάνωσης ο ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης δημιουργεί μια ηχητική εγκατάσταση, διαβάζοντας το ποίημα «Ωραία λουλούδια κι άσπρα ως ταίριαζαν πολύ» του Κ. Π. Καβάφη.

Ο Ιάπωνας Dino Sato με τη σειρά του μεταμόρφωσε το ποίημα «Ακούμπησα και πλάγιασα στες κλίνες των» σε μια ταινία animation και ένα ανάλογο illustration.

Επίσης η εγκατάσταση (installation) «Ωραία λουλούδια κι άσπρα ως ταίριαζαν πολύ» βασισμένη στην ψηφιακή προβολή του ομότιτλου έργου του Γιάννη Τσαρούχη, από το 1964, συμπληρώνει τη φωτογραφική έκθεση.


Δείτε αναλυτικά τους  καλλτιέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση

01. Παυλίνα ΕΚΚΛΗΣΙΑΡΧΟΥ, Ελλάδα / ΗΠΑ
02. Δημοσθένης ΓΑΛΛΗΣ
03. Άντρος ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Κύπρος
04. Κωνσταντίνος ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
05. Μάνος ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ (ηχητική εγκατάσταση)
06. Βίκτωρ ΚΟΕΝ, Ελλάδα / ΗΠΑ
07. Δήμητρα ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
08. Καμίλο ΝΟΛΛΑΣ
09. Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
10. Ιωάννα ΡΑΛΛΗ
11. Γιάννης ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (ψηφιακή αναπαραγωγή - εγκατάσταση)
12. Άννα-Μαρία ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
13. Karim ABΟUKELILA, Αίγυπτος
14. Nir ARIELI, Ισραήλ
15. Czesław CZAPLIŃSKI, Πολωνία
16. Dominique GEORGEL, Γαλλία
17. Jakub GRZYWAK & Mariusz KUBIELAS, Πολωνία
18. Jarek LUSTYCH, Πολωνία
19. Agata MENDZIUK, Πολωνία
20. Ewa MIAZEK, Πολωνία
21. Dino SATO, Ιαπωνία (illustration-animation)
22. Igor SAVCHENKO, Λευκορωσία
23. Οh SOON-HWA, Νότια Κορέα / Σιγκαπούρη
24. Remigius TREIGYS, Λιθουανία
25. Mathilde VAVEAU, Γαλλία


 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση