ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Αντίστροφη μέτρηση για την πλατεία Ελευθερίας

Θέμα ημερών είναι η παράδοση της πρώτης φάσης της πλατείας Ελευθερίας, με τις εργασίες να συνεχίζονται πυρετωδώς και να δείχνουν ότι ενδεχομένως να είναι έτοιμη πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των γυαλιών για τα οποία εργάστηκε ειδικό συνεργείο από την Πορτογαλλία, η φωταγώγηση της πλατείας, ενώ έχει τελειώσει τις εργασίες του και το εργοτάξιο που εργαζόταν προς την πλευρά Ευαγόρου. Αναμένονται μόνο κάποιες λεπτομέρειες στην πλατεία όπως το να τοποθετηθούν τα παγκάκια για τους επισκέπτες.

Αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση της Στασίνου ωστόσο πρόκειται για εργασίες οι οποίες δεν επηρεάζουν την πορεία ολοκλήρωσης της γέφυρας. Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία θα είναι μόνο για τους πεζούς, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φωτογραφία από τις εργασίες που πραγματοποιούνταν πριν από λίγους μήνες

Η Πλατεία

Η Πλατεία Ελευθερίας δημιουργήθηκε στα ενετικά τείχη το 1882 και ο λόγος ήταν για να συνδέσει την παλιά Λευκωσία με τα κτίρια της αποικιακής διοίκησης και τις νέες συνοικίες.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε την μορφή μιας ξύλινης γέφυρας που περνούσε πάνω από την τάφρο. Με το πέρασμα του χρόνου διαπλατύνθηκε με επιχωματώσεις. Η πρώτη ανάπλαση έγινε το 1972, διακόπηκε όμως με την εισβολή του 1974, έγιναν και άλλες προσπάθειες ανάπλασης χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση