ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αντιδράσεις στην Πολωνία για τη σειρά «The Devil Next Door»

Το Netflix είναι αντιμέτωπο με αντιπαράθεση με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του «The Devil Next Door».

Σύμφωνα με το THR, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι έθεσε ζήτημα κάνοντας λόγο για ιστορικά ψευδείς χάρτες της χώρας του κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που παρουσιάζονται στη σειρά.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έγραψε σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Netflix Ριντ Χέιστινγκς που δημοσιεύθηκε στο Facebook ότι η σειρά «λανθασμένα τοποθετεί αρκετά γερμανικά ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης εντός των σημερινών συνόρων της Πολωνίας».

«Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο ή κάποια εξήγηση ότι οι συγκεκριμένες τοποθεσίες (στον χάρτη) ήταν υπό τη διοίκηση της Γερμανίας» αναφέρει.

Φαίνεται ότι το βασικό σημείο της διαμάχης έχει να κάνει με την κατοχή της Πολωνίας από την Γερμανία.

«Καθώς η χώρα μου δεν υπήρχε εκείνη την περίοδο ως ανεξάρτητο κράτος και εκατομμύρια Πολωνοί δολοφονήθηκαν σε αυτά τα μέρη, αυτό το στοιχείο στο The Devil Next Door δεν είναι τίποτα λιγότερο από αναθεώρηση της ιστορίας» αναφέρει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Στην επιστολή του ο κ. Μοραβιέτσκι υποστηρίζει ότι η σειρά «The Devil Next Door» υποδεικνύει την Πολωνία ως υπεύθυνη για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και επικρίνει τους δημιουργούς της ότι δεν αποσαφηνίζουν πως η Πολωνία ήταν υπό γερμανικό έλεγχο. Ζητά μάλιστα από το Netflix να τροποποιήσει τους χάρτες ή να ενημερώσει με κάποιον τρόπο το κοινό για «το τρομερό λάθος».

Εκπρόσωπος της Netflix δήλωσε στο THR: «Γνωρίζουμε τις ανησυχίες σχετικά με το Devil Next Door και εξετάζουμε επειγόντως το θέμα».

Η σειρά, που άρχισε να προβάλλεται την περασμένη εβδομάδα επικεντρώνεται στην υπόθεση του John Demjanjuk, συνταξιούχο εργάτη σε αυτοκινητοβιομηχανία από την περιοχή του Κλίβελαντ, ο οποίος δικάστηκε τη δεκαετία του 1980, αφού κατηγορήθηκε από επιζώντες του Ολοκαυτώματος ότι ήταν ο «Ιβάν ο Τρομερός» φύλακας που διέπραξε εγκλήματα σε ναζιστικά στρατόπεδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X