ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Aνοίγει σήμερα ένα μέρος της Πλατείας Ελευθερίας

31 Ιανουαρίου 2018. Η σημερινή ημέρα δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά είναι δείγμα προόδου προς την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία και δεκάδες αναβολές μπορούν πλέον οι πολίτες, πεζοί, να περάσουν ξανά από την εκτός στην εντός των τειχών πόλη και αντίστροφα διαμέσου της Πλατείας Ελευθερίας.

Εκεί, στον προμαχώνα D’ Avila, δίπλα από τα Ενετικά Τείχη, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τμήμα της επιβλητικής γέφυρας που σχεδίασε η διάσημη αρχιτέκτονας Ζaha Hadid, μια από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του 21ου αιώνα. Περπατώντας το μεσημέρι της Τρίτης με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, στη γέφυρα, ανάμεσα στους εργάτες που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε αυτή τη φορά να παραδώσουν τμήμα του έργου για διευκόλυνση της κυκλοφορίας του κοινού και να μην διαψεύσουν τα χρονοδιαγράμματα του Δήμου και τις νέες δηλώσεις του κυρίου Γιωρκάτζη, έχεις την αίσθηση ότι η ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης τόσο της Πλατείας όσο και του περιβάλλοντος χώρου, μοιάζει πλέον εφικτή.

Μπορεί να διαπιστώνεις ότι υπολείπονται πολλά ώστε να ολοκληρωθεί το έργο αφού βλέπεις ακόμη ένα τεράστιο εργοτάξιο, ωστόσο, υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό που είδαμε στα αρχιτεκτονικά σχέδια αρχίζει να παίρνει ''σάρκα και οστά''. Αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι, τον τρόπο με τον οποίο διάβασες, άκουσες ή είδες από τις αφίσες ότι η νέα πλατεία θα συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και ανανεωμένη θα ενώνει το ιστορικό κέντρο με τη σύγχρονη πόλη.

''Κάντε ακόμη λίγη υπομονή και θα δείτε και θα περπατήσετε μια πλατεία η οποία θα είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό'' συνιστά στους πολίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης που πλέον νιώθει υπερήφανος και αδημονεί να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο ξεκινά από την Πλατεία Σολωμού και επεκτείνεται μέχρι την Πλατεία του ΟΧΙ και περιλαμβάνει πέραν των 35 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, πέραν από τη γέφυρα.

Ο κύριος Γιωρκάτζης, ωστόσο, κατανοεί το κοινό και τις ανησυχίες που κατά καιρούς εκφράζονται για την ολοκλήρωση του έργου και εξηγεί ότι οι ''μεγάλες καθυστερήσεις είχαν παρατηρηθεί στα αρχικά στάδια, λόγω της ανεύρεσης αρχαιοτήτων, αλλά και αργότερα, πριν και κατά τη διακοπή του συμβολαίου με τον πρώτο εργολάβο, την επαναπροκήρυξη του έργου και την ανάθεσή του σε νέα εργοληπτική εταιρεία. Στη συνέχεια, από τη μέρα που ανέλαβε ο νέος εργολάβος, άλλαξαν όντως κάποιες ημερομηνίες, αλλά αυτό έγινε όταν προστέθηκε έργο (δηλαδή όγκος εργασιών) και όταν προέκυψαν τεχνικές και κατασκευαστικές δυσκολίες''.

Διαβάστε πέρισσότερα εδώ.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση