ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ανησυχία αλλά προς άνοιγμα εστίασης

Ο τελικός λόγος στο Υπουργικό

Κλειδώνει η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, στο πλαίσιο των χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινωθούν διά στόματος του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένος. Η συμβουλευτική επιστημονική ομάδα βρέθηκε στο προεδρικό και συζήτησε τα επιδημιολογικά δεδομένα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο τελικός λόγος είναι στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο την Τετάρτη λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε το άνοιγμα της εστίασης και η επιστροφή των μαθητών γυμνασίων που έχει πάρει παράταση για τις 16 του μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το προγραμματισμένο άνοιγμα της εστίασης δεν φαίνεται να κινδυνεύει και αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει είναι το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσουν οι συγκεκριμένοι χώροι. Υπήρξαν, όπως πληροφορούμαστε σκέψεις για άνοιγμα μόνο των εξωτερικών χώρων χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί και το άνοιγμα εσωτερικών χώρων με αυστηρά πρωτόκολλα.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών γυμνασίων δεν υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός και όλα δείχνουν ότι η επάνοδος στις τάξεις θα γίνει κανονικά με βάση το Διάταγμα, ημερομηνίας 2 Μαρτίου, όπου απαιτείται από τους μαθητές/μαθήτριες ηλικίας 12 ετών και άνω η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικού rapid test σε εβδομαδιαία βάση.

Σχετικά με τα sms, ο αριθμός των μηνυμάτων για έγκριση διακίνησης, παραμένουν δύο ενώ σε ότι αφορά στις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα από τις 16  Μαρτίου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση