ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

''Αν με εκδώσετε θα δολοφονηθώ''

Παρακαλώντας τη Δικαστή να πει ένα δυνατό ''όχι'' στην υποστήριξη που δίδεται από την κυπριακή Κυβέρνηση στο ''αιγυπτιακό στρατιωτικό καθεστώς'' επειδή εφόσον εγκρίνει την έκδοση του στην Αίγυπτο θα στείλει το μήνυμα ότι όλα μπορούν να γίνουν στο όνομα της εξουσίας, ο εκζητούμενος από τις αιγυπτιακές αρχές για την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών την 29η Μαρτίου 2016, Σεϊφ Ελτίν Μουσταφά, ανέφερε ότι οι κυπριακές αρχές θέλουν να τον στείλουν να ''βασανιστεί και δολοφονηθεί από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας''.

Σε 20σέλιδη γραπτή δήλωση του, που ανέγνωσε στα αραβικά, και μετάφραση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του, και επιβεβαίωνε τη μετάφραση μεταφραστής του Δικαστηρίου, ο κ. Μουσταφά ανέφερε επίσης ότι αυτό που έκανε ήταν ειρηνικό και χρησιμοποίησε τέχνη, πονηριά και εξυπνάδα για να εκθέσει την πραγματικότητα του ''αιματηρού πραξικοπήματος μπροστά στους επικριτές του που θα βασανιστούν μέχρι θανάτου, όπως η περίπτωση του Giulio Regeni''.

Ο εκζητούμενος ανέφερε περαιτέρω πως είχε δώσει στον πιλότο την επιλογή προσγείωσης στην Τουρκία, ή Ελλάδα ή Κύπρο, ενώ κατευθυνόταν στην Ιταλία, όπου όπως είπε θα ζητούσε πολιτικό άσυλο και θα εξέθετε τα όσα γνώριζε για την υπόθεση Giulio Regeni.

Ο κ. Μουσταφά ανέφερε επίσης ότι έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου τον είχε ονομάσει ασταθή και ότι έκανε την αεροπειρατεία για να αναζητήσει την πρώην σύζυγο του, την οποία δεν είχε κανένα λόγο και κανένα σχέδιο να δει, επειδή όπως εξήγησε δεν θα έδινε στον πιλότο τη δυνατότητα επιλογής από πού να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο''.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS