ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αν είσαι φαν της Nike και των '70s αυτό σε ενδιαφέρει!

Σε δημοπρασία χειροποίητα παπούτσια της NIKE από τη δεκαετία του '70

Ένα ζευγάρι χειροποίητα παπούτσια από τον συνιδρυτή της Nike για έναν δρομέα του Πανεπιστημίου του Ορεγκον στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αναμένεται να πωληθεί έως και 150.000 δολάρια σε επερχόμενη δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby`s.

Τα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο κατασκευάστηκαν από τον συνιδρυτή της Nike, Bill Bowerman όταν ήταν προπονητής στίβου για δρομείς στο αμερικανικό πανεπιστήμιο. Τα παπούτσια, τα οποία έχουν καρφιά στα πέλματα καθώς και την πρώτη εμφάνιση του εμβληματικού σχεδίου που θυμίζει βάφλα της Nike, κατασκευάστηκαν για τον John Mays, ο οποίος ήταν τότε δρομέας της ομάδας του Bowerman.

Ο John Mays έχει από τότε τα παπούτσια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. "Πολλές φορές, ο Bill μου μιλούσε για μια νέα εταιρεία με την οποία είχε εμπλακεί. Δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή τότε. Μια μέρα, μου ζήτησε να βοηθήσω δοκιμάζοντας ένα νέο παπούτσι για σπριντ που σχεδίασε. Φυσικά συμφώνησα και ήμουν ενθουσιασμένος που με επέλεξε" είπε ο John Mays.

Οι Bill Bowerman και Philip Knight  ίδρυσαν τη Blue Ribbon Sports το 1964 και μετονόμασαν την εταιρεία σε Nike το 1971. Η δημοπρασία για τα παπούτσια άνοιξε την Τετάρτη και οι προσφορές θα κλείσουν στις 26 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X