ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

#akamascleanup: Ένας τόνος σκουπίδια έφυγε από τον Ακάμα

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εκστρατεία με σύνθημα #akamascleanup. Mία πρωτοβουλία της εφημερίδας «Η Καθημερινή», που ξεκίνησε ως ανταπόκριση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και μετουσιώθηκε σε θεσμό και σε ραντεβού, το οποίο τηρείται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε Σεπτέμβριο.

Η χερσόνησος Ακάμα είναι μία περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, που εκτείνεται σε επιφάνεια 230 τ. χλμ. και προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι και παρατήρηση πτηνών. Κάθε χρόνο χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες επισκέπτονται τους μοναδικούς αυτούς προορισμούς, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου και τις καταγάλανες παραλίες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μία μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και το Must online αλλά και πολλοί εθελοντές, βρέθηκαν στον Ακάμα, καθαρίζοντας τις παραλίες Blue Lagoon, Fontana Amorosa, Αμφιθέατρο, ακτή Αρναούτη και τη σπηλιά του Μανώλη. Σημείο εκκίνησης ήταν το Latsi Water Sports, όπου επιβιβαστήκαμε στις βάρκες και κρατώντας σακούλες ανά χείρας συνεισφέραμε όλοι μαζί ώστε να απομακρυνθούν εκατοντάδες κιλά σκουπίδια, δίνοντας ανάσα στην περιοχή η οποία εντέλει είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά εφόσον αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες παραθεριστές κάθε χρόνο.

Με ευχάριστη και θετική διάθεση, μικροί και μεγάλοι ενίσχυσαν αυτή την προσπάθεια της SPP Media, ενώ στο τέλος απολαύσαμε και την βουτιά μας στα καταγάλανα νερά του Blue Lagoon.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι την αξία αυτής της πρωτοβουλίας και να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των Κυπρίων, περνώντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης ως προς το περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση