ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

72 άτομα είχαν παρενέργειες από τα εμβόλια στην Κύπρο

«Είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση για αυτό το θέμα, συνεργάζεται με όλους τους κατασκευαστές εμβολίων και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κάθε εμβόλιο».

newsroom must

72 αναφορές για παρενέργειες στα εμβόλια Covid-19 προέκυψαν μέχρι σήμερα στην Κύπρο. Αυτό ανέφερε στο πλαίσιο της διάσκεψης τύπου όπου παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19 η Αν. Διευθύντριας των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου.

Σε ερώτηση για το ποιες παρενέργειες από τους εμβολιασμούς έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο, η κα Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι, «μέχρι στιγμής είχαμε γύρω στις 72 περίπου αναφορές. Αυτές οι οποίες έχουν αναφερθεί είναι πολύ ήπιες, είναι αναμενόμενες και αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών των εμβολίων και αφορούν συνήθως πόνο στο σημείο της ένεσης, ρίγος. Αυτές είναι παρενέργειες που παρατηρούνται σε όλα τα εμβόλια, και στα εμβόλια που χορηγούνται στα παιδιά και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε παρενέργειες που να οδηγήσουν σε νοσηλεία και αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες χορηγούν τα εμβόλια και παρακολουθούν την κατάσταση όπως εμείς».

Ο ΕΜΑ, πρόσθεσε η κα Παναγιωτοπούλου, «βρίσκεται σε επαφή με πάρα πολλές εταιρείες κατασκευής εμβολίων. Είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση για αυτό το θέμα, συνεργάζεται με όλους τους κατασκευαστές εμβολίων και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κάθε εμβόλιο».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση