ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

43χρονιά μετά... η πληγή ανοιχτή

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή πραγματοποιήθηκε στις 08:00 στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων επισήμων.

Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Αστυνομίας απένειμε τιμές στους πεσόντες, κατά τη διάρκεια του μαύρου Ιουλίου του 1974.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Τύμβου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, από αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και άλλους επισήμους.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου Β’, κατέθεσε στεφάνι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννου Ιωάννης, ενώ την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Βαρεμένος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ρίχθηκαν βολές, αναγνώστηκε το προσκλητήριο πεσόντων, ενώ παιδιά από Συστήματα Προσκόπων άφησαν λευκά τριαντάφυλλα σε όλους τους τάφους των πεσόντων.

Με αντικατοχικές εκδηλώσεις, μνημόσυνα για τα θύματα και δεήσεις για τους αγνοούμενους, ο λαός στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου καταδικάζει το έγκλημα της εισβολής και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της μεγαλονήσου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Οι σειρήνες, ήχησαν στις 05:30, την ίδια ώρα που ήχησε και ο συναγερμός 43 χρόνια πριν, όταν συμπληρωνόταν το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, αυτό του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Αυτή την ώρα τελείται το επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, ενώ το βράδυ οργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο εκδήλωση για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πολιτικά κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση