ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

20 ιδέες για το weekend (22-23/10/16)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Η Λευκωσία στηρίζει το κυπριακό κρασί
Στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας στη Πλατεία Ελευθερίας  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση γευσιγνωσίας Κυπριακού Κρασιού «Η Λευκωσία στηρίζει το κυπριακό κρασί» την οποία διοργανώνουν η Λέσχη Lions και ο Δήμος Λευκωσίας.

Με μια μικρή εισφορά €3 παίρνετε το γυάλινο κολονάτο ποτήρι κρασιού και συμβάλλετε στη στήριξη των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Αγίου Κασσιανού, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε κυπριακά κρασιά από τα οινοποιεία που λαμβάνουν μέρος: Αγία Μαύρη, Aης Αμπέλης, Βλασίδης, Βουνί Παναγιάς, Ζαμπάρτας, Ιγνατίου-Κάλαμος, ΚΕΟ, Κολιός, Κτήμα Γερολεμο, Κτήμα Χριστούδια, Μακκάς, Κυπερούντας, Τσαγγαρίδης, Τσίακκας, ΣΟΔΑΠ, Santa Irene, Φικάρδος και Hadjiantonas.

Στόχοι της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης είναι η προώθηση του Κυπριακού κρασιού, η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στη Λευκωσία και ιδιαίτερα της εντός των τειχών, και η στήριξη των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Αγίου Κασσιανού  
 
Info 
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία
Από τις 18.00 έως τις 22.00


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» 
Με τον 19ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» κορυφώνονται τα Λεμέσια 2016. Ο αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο εις μνήμη του κορυφαίου αθλητή και εκπαιδευτικού Μάριου Αγαθαγγέλου, συνδιοργανώνεται φέτος με το Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ και τα Σωματεία «Περικλής Δημητρίου» και «Δρό.Με.Α. Racing».

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ) και ο αγώνας περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, 3 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα δρόμου 1ος χιλιομέτρου.

Μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα δοθεί για την ενίσχυση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη χρονιά φέτος η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν προσωπικό χρόνο, φανέλα και μετάλλιο.

Tα Λεμέσια ένα από τα σημαντικότερα διεθνή αθλητικά γεγονότα, διοργανώνονται για 17η χρονιά και φέτος στέλλουν το μήνυμα «Ναι στον Αθλητισμό, στο Όραμα και στην Ελπίδα!»

Info 
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο, 16.00
Εγγραφές πραγματοποιούνται και διαδικτυακά https://register.primoevents.com/ps/event/InternationalRunningRaceMariosAgathangelou


«Run As One» από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ  
Oι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ διοργανώνουν αγώνα δρόμου 5χλμ με την επωνυμία «Run As One».

H διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τίτλο «Παιδί, Διατροφή και Υγεία» που στόχο έχει την προαγωγή της σημασίας της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και της τακτικής άσκησης για την υγεία των παιδιών.

Όλα τα καθαρά έσοδα από το αντίτιμο συμμετοχής θα διατεθούν για τη δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου διατροφής για 2.000 παιδιά (9-12 χρόνων) από εγκεκριμένα μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου.

Μετά τον αγώνα (19.00) θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτι με τους Onirama και ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονα των Υπεραγορών.

Παρουσιάστρια της ημέρας θα είναι η Χριστιάνα Αριστοτέλους, Brand Ambassador των Υπεραγορών.

Info 
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Νίκου Κρανιδιώτη 3, Έγκωμη  
Εκκίνηση από την υπεραγορά 16.00 για το 1χλμ και 17.00 για τα 5χλμ.  
Περισσότερες πληροφορίες 22793728, 22442878 
www.alphamega.com.cy/runasone/el/home-en/ 

ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Τρίο Τεκκέ & Flying Ibex live 
Το δημοφιλές γκρουπ Τρίο Τεκκέ επιστρέφει με συναυλίες. Μαζί με το σταθερό πλέον (τέταρτο) μέλος, τον Αγγλο-Ιταλό Dave De Rose και με πιο ηλεκτρικό ήχο, θα εμφανιστούν με τους Λονδρέζους Flying Ibex.

Κάποιοι θα θυμούνται τους Flying Ibex από το περσινό φεστιβάλ Φέγγαρος, ενώ το Τρίο Τεκκε με τον Dave De Rose εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο πέρσι στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος, μετά από καλοκαιρινή περιοδεία στην Γαλλία.

Αυτό τον καιρό το Τρίο Τεκκέ δουλεύει πάνω στον τρίτο πολυαναμενόμενο δίσκο του, ο οποίος θα είναι μια συνεργασία με τον ντράμερ Dave De Rose. Πέρσι είχαν εμφανιστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Γαλλίας το Jazz a Vienne ενώ περιόδευσαν στην Νότια Γαλλία. Οι Flying Ibex έχουν μόλις κυκλοφορήσει ένα καινούριο σίνγκλ με τίτλο ‘Away from my mind’ ενώ το τρίτο τους άλμπουμ είναι έτοιμο για κυκλοφορία.

* Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει πάρτι με τους DJs Ηenry Keen (Soundspecies / Electric Jalaba) και NiKoulla P. Katsikoronou.

Info 
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 
Εναλλάξ Live, 21.00
Λεωφ. Αθηνάς 16-17, Λευκωσία 
Είσοδος €10 
Η συναυλία θα είναι στο όρθιο και δεν θα γίνονται κρατήσεις

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Σουσάμι , 19.00
Κιτίου Κυπριανού 8, Λεμεσός 
Είσοδος €5
Η συναυλία θα είναι στο όρθιο και δεν θα γίνονται κρατήσεις


Μελίνα Ασλανίδου στο Άνω Πόλις
Η Μελίνα Ασλανίδου, έπειτα από μια πολύ πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, θα βρεθεί σε ζεστούς ατμοσφαιρικούς χώρους που θα την φέρει και πάλι κοντά στο κοινό, που την 
ακολουθεί και τη συντροφεύει από τα πρώτα της βήματα, έως σήμερα.


Με μια αγκαλιά τραγούδια θα μας ταξιδέψει τις γλυκές φθινοπωρινές βραδιές, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία.

Με καινούρια μπάντα, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, σε τραγούδια δυνατά και απρόβλεπτα, τραγούδια γεμάτα ηχοχρώματα, ένα πολύφωνο μωσαϊκό, ένα ρεπερτόριο γεμάτο εκπλήξεις. Μια «προσωπική επιλογή», μια μουσική περιπλάνηση σε μελωδίες που αγαπούν τους στίχους, μια περιπλάνηση σε μονοπάτια που το λαϊκό φλερτάρει με το παραδοσιακό, που το κλασσικό συναντά νέα δροσερά τραγούδια.

Μαζί της επί σκηνής
Ντίνος Γεωργούντζος, πιάνο, ενορχηστρώσεις
Ανδρέας Καραντίνης, μπουζούκι
Θάνος Γκιουλετζής, βιολί
Σάββας Χριστοδούλου, κιθάρες
Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο
Βαγγέλης Καλαμάρας, τύμπανα
Ηχοληψία: Χρήστος Νταλίπης, Αγγελίνα Υφαντή

Info
Παρασκευή 21 - Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
Άνω Πόλις, 22.30
Νικολάου Έλληνα 24, Πάφος 
Πληροφορίες  77772055
Εισιτήριο €20


Πάνος Μουζουράκης στο Πέραμα
Ο τραγουδοποιός με την χαρακτηριστική χροιά και την ξεχωριστή και γεμάτη ενέργεια σκηνική παρουσία, θέλει να μας σαγηνεύσει για μία ακόμη φορά, παρασύροντας μας σε μια βόλτα, γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από τη ξένη σκηνή, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.

Τις εμφανίσεις αυτές πραγματοποιεί με την συμμετοχή της αξιόλογης μπάντας του

Info 
Παρασκευή 21 - Σάββατο 22 Οκτωβρίου  2016
Πέραμα, 22.00
Ζικ Ζακ 12, Λεμεσός
Πληροφορίες 25373763


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Jack Reacher: Never Go Back
Ο Tom Cruise ενσαρκώνει για ακόμη μια φορά τον Jack Reacher όπου επιστρέφει πίσω στην παλιά στρατιωτική βάση του με έδρα τη Βιρτζίνια , με σκοπό να βγάλει σε δείπνο μια γυναίκα που τώρα τυχαίνει να είναι και η διοικητής της παλιά του μονάδος. Μέχρι τη στιγμή όμως που θα φτάσει εκεί, η διοικητής έχει συλληφθεί και ο Reacher βρίσκει τον εαυτό του να χρεώνεται με τον σφοδρό ξυλοδαρμό ενός άντρα και τη πατρότητα ενός παιδιού με μια γυναίκα που δε γνωρίζει. Έτσι αποφασίζει να διαλευκάνει την υπόθεση  και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από μια τεράστια κυβερνητική συνωμοσία που αφορά στη δολοφονία στρατιωτών.

Σκηνοθέτης: Edward Zwick  
Πρωταγωνιστούν:Tom Cruise, Cobie Smulders, Aldis Hodge

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 19.50, 22.15 
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.25, 19.50, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 19.50, 22.15
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.25, 19.50, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 19.50, 22.15 
RIO 1 19.45, 22.00  
RIO 6 μόνο σαββατοκύριακο 17.20


Pete's Dragon 
Για χρόνια, ο ξυλοκόπος κύριος Meacham αφηγούνταν στα παιδιά της περιοχής, ιστορίες με τρομερούς δράκους που κατοικούσαν στο γειτονικό δάσος. Για την κόρη του, Grace που εργάζεται ως δασοφύλακας, όλες αυτές οι ιστορίες μοιάζουν υπερβολικές, μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει τον Pete, ένα μυστηριώδες 10χρονο αγόρι χωρίς οικογένεια και σπίτι, που υποστηρίζει ότι ζει στο δάσος μαζί με έναν τεράστιο, πράσινο δράκο, ονόματι Elliott. Και σύμφωνα με τις περιγραφές του Pete, o Elliott μοιάζει τρομακτικά με τον δράκο των ιστοριών του κυρίου Meacham. Με την βοήθεια ενός 11χρονου κοριτσιού, ο πατέρας της οποίας  είναι ιδιοκτήτης του τοπικού εργοστασίου ξυλείας, η Grace βάζει σκοπό της να ανακαλύψει από πού έρχεται ο Pete.

Σκηνοθέτης: David Lowery  
Πρωταγωνιστούν: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley

 (GR)
K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.25, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.15 
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 17.25, σαββατοκύριακο επίσης 15.15 
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.25, σαββατοκύριακο επίσης 15.15 
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.25, σαββατοκύριακο επίσης 15.15 
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.25, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.15 
RIO 3 19.45, 22.00  
RIO 4 μόνο σαββατοκύριακο 17.30


Middle School: The Worst Years of My Life 
Ο Ρέιφ είναι ένα παιδί με έφεση στο σκιτσάρισμα, αλλά όχι στην εφαρμογή των αυστηρών σχολικών κανόνων. Ο Ρέιφ και ο καλύτερός του φίλος καταστρώνουν ένα σχέδιο για να πατήσουν κάθε κανόνα που εφαρμόζει ο καταπιεστικός διευθυντής.

Ο Ρέιφ έχει καλλιτεχνική φαντασία επικών διαστάσεων… και ένα μικρό πρόβλημα με την εξουσία και τους κανόνες, το οποίο και φουντώνει όταν μεταφέρεται σε ένα άκρως αυστηρό και καταπιεστικό σχολείο. Ο Ρέιφ και ο καλύτερός του φίλος καταστρώνουν ένα σχέδιο για να πατήσουν κάθε κανόνα του σχολείου, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα φυσικά. Η μάχη τους με τον διευθυντή εξελίσσεται σε ένα μίγμα του «Ferris Bueller’s Day Off» με το «Μόνος στο Σπίτι» και φέρνει το χάος στον πραγματικό κόσμο, αλλά και σε εκείνον στο μυαλό του Ρέιφ. Ο διευθυντής, όμως, δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Σκηνοθέτης:  Steve Carr  
Πρωταγωνιστούν: Griffin Gluck, Lauren Graham, Alexa Nisenson

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.15 
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 20.00, 22.15 
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 20.00, 22.15 
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 20.00, 22.15 
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.15 
RIO 4 19.45, 22.00 


Inferno  
Ο καθηγητής Λάνγκτον ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Άλλο ένα αφηγηματικά καταιγιστικό, αλλά αυθαίρετο στην πλοκή και απλοϊκό στις ιδέες μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν («Κώδικας Da Vinci», «Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι») μεταφέρεται στην οθόνη, ακολουθώντας την ίδια με τις προηγούμενες φορές απρόσωπη και μπανάλ «περιπετειώδη» συνταγή.

Σκηνοθέτης: Ron Howard  
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Sidse Babett Knudsen, Ben Foster

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 19.50, 22.15 
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 19.50, 22.15 
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 19.50, 22.15 
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 19.50, 22.15 
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 19.50, 22.15 
RIO 2 19.45, 22.00 


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Κωδικός Κόκκινο» στο Μελίνα Μερκούρη 
Ο κίνδυνος της αποκτήνωσης του ανθρώπου είναι ένα θέμα οικουμενικό και, δυστυχώς, εξαιρετικά επίκαιρο. Οι αποχρώσεις της αλήθειας δραματοποιούνται αριστοτεχνικά σε αυτό το θεατρικό έργο από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα κινηματογράφου, τηλεόρασης και θεάτρου, Aaron Sorkin (έργα του οι οσκαρικές ταινίες The Social Network και Steve Jobs αλλά και οι κορυφαίες σειρές The West Wing και Newsroom).

Το θεατρικό «A Few Good Men» (Βραβείο Outer Critics Circle) μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1992 με τους Tom Cruise, Jack Nicholson και Demi Moore, χαρίζοντας στον Sorkin την πρώτη του υποψηφιότητα (από έξι, μέχρι σήμερα) για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου. Παρακολουθούμε μια υπόθεση στρατιωτικού δικαστηρίου όπου τρεις νεαροί δικηγόροι υπερασπίζονται δύο Πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτιών Αμερικής που κατηγορούνται για το φόνο ενός νεοσύλλεκτου στην Ναυτική Βάση Guantanamo Bay στην Κούβα.

Με τίτλο «Κωδικός Κόκκινο», το έργο ανεβαίνει σε Πανελλήνια Πρώτη, με δεκατέσσερεις Κύπριους ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σκηνικά Γιώργου Γιάννου και κοστούμια Ρέας Ολυμπίου. Η μετάφραση είναι της Ανθής Ζαχαριάδου, η μουσική του Σταύρου Μακρή και οι φωτισμοί του Σταύρου Τάρταρη. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος, Χριστίνα Μαρούχου, Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ανδρέας Φυλακτού, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Αντρέας Νικολαΐδης, Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο, Κωνσταντίνος Δημητρίου και Ανδρέας Καρούμπας.

Info 
Σάββατο 22 - Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη 
Πύλη Αμμοχώστου, Λεωφόρος Αθηνάς, Λευκωσία
Εισιτήρια €16 (€12 για φοιτητές και συνταξιούχους)
Προπώληση www.tickethour.com.cy ,7777 7040 , όλα τα ACS Courier
Το Σάββατο στις 20.30, την Κυριακή στις 18.30
www.alphasquare.com.cy


«Κουαρτέτο για δύο» στο Σατιρικό 
Μια κωμωδία του Ανατόλι Κριμ τεσσάρων ατόμων που τη χορεύουν δύο. Ο Ευγένιος και η Ασπασία.

Ο Ευγένιος μέγας συνθέτης τω πάλαι ποτέ, έχει στερέψει από φαντασία και έμπνευση για να γράψει και αυτός μια ενάτη συμφωνία σαν τον Μπετόβεν. Πιστεύει για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται ο επί εικοσιπέντε χρόνια συμβίωσης και  τρόπος ζωής με τη γυναίκα του. Έτσι ερωτεύεται μια μικρή φοιτήτρια του για να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό το τέλμα. Όχι μόνο την ερωτεύεται αλλά την φέρνει να μείνουν και οι τρεις μαζί στο σπίτι.

Αυτό που ακολουθεί είναι από κωμικό μέχρι τραγικό και από παράλογο μέχρι γελοίο.Η γυναίκα του η Ασπασία για να του ανταποδώσει τα ίδια προσκαλεί και αυτή στο σπίτι ένα νεαρό και έτσι τα δύο άτομα που κατοικούσαν στη μικρή τους μονοκατοικία γίνονται τέσσερα.

Ο χορός των αποκαλύψεων και της παράνοιας  στήνεται για τα καλά. Τα θύματα γίνονται θύτες και οι θύτες θύματα. Η έμπνευση όμως και η φαντασία  δεν φαίνεται να έρχονται. Τα μόνο που παρουσιάζονται είναι η ζήλεια, ο πόνος και η διαπίστωση ότι για να εμπνευστείς δεν υπάρχει μόνο ο έρωτας αλλά και η απέραντη αγάπη.

Ποιος θα νικήσει, ποιος θα κερδίσει απ όλο αυτό το Κουαρτέτο… θα φανεί στο χειροκρότημα σας.

Μετάφραση: ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΜΜΑΣ
Διασκευή -  Σκηνοθεσία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ
Σκηνικά κοστούμια:  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ
Μουσική επιμέλεια: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη. ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΑΣΙΝΟΥ

Παίζουν:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 
ΛΟΥΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗ
ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΑΣΙΝΟΥ

Info 
Παρασκευή 21 - Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Σατιρικό 
Κεντρική σκηνή πολιτιτιστικού κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης 
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Πληροφορίες 22421609, 22312940
Παραστάσεις Παρ-Σαβ 20.30 και Κυρ 18.30
www.satiriko.com


«Η Μαριχουάνα της μαμάς μου είναι πιο καλή απ΄της δικιάς σου»  
Το πανέξυπνο έργο του Νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο ανεβαίνει σε μια επιτυχημένη διασκευή του Χρήστου Γρηγοριάδη και σε σκηνοθεσία του Λοίζου Μαρκίδη.  
Το έργο από το 1976 που γράφτηκε, ανεβαίνει αδιάκοπα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ηθοδιδακτικές κωμωδίες.

Ο Ντάριο Φο, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Ιταλικής λογοτεχνίας, έχοντας ζήσει όλες τις ιστορικές στιγμές του αιώνα, τις αποτύπωσε στα θεατρικά και τα γραπτά του. Κυνηγήθηκε από κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους της εκκλησίας και τελικά τιμήθηκε με νόμπελ το 1997.  Χάρισε στη λογοτεχνία στιγμές σπαρταριστές αλλά ταυτόχρονα με προβληματισμό και σκληρή κριτική. 

Το έργο 
Βρισκόμαστε στην Κύπρο του σήμερα, σε μια φτωχογειτονιά, σ’ ένα μικρό σπίτι μιας παλιάς πολυκατοικίας όπου ζουν η Ροδούλα και ο πατέρας της Κλεόπας.  Ενεργητικοί άνθρωποι που υπήρξαν έντονα πολιτικοποιημένοι και αγαπούν με πάθος την… Ομόνοια!  Ο φοιτητής Λούης, χρήστης μαριχουάνας και LSD, επιστρέφει στο σπίτι μετά από μακροχρόνια απουσία, για να διαπιστώσει ότι η μαμά και ο παππούς του έχουν αποκτήσει κάποιες συνήθειες παρόμοιες με τις δικές του… Και σαν να μην έφτανε αυτό, καλλιεργούν μαριχουάνα και την εμπορεύονται, έχοντας δημιουργήσει ολόκληρο δίκτυο στη γειτονιά! Από το διαμέρισμα παρελαύνουν η Κάτια, μια αφελής κοπέλα που ψάχνει τον άντρα της ζωής της, ο ναρκομανής φίλος του Λούη ο Σάββας, ο παπάς της ενορίας και η Τώνια, ανηψιά της μαμάς, που κάνει καριέρα αστυνομικού…

Μέσα όμως από την ακραία σάτιρα, ο Φο κατακεραυνώνει τις εξουσίες, αποκαλύπτει την παραφιλολογία, την ψεύτικη χαρά των ναρκωτικών και την αφελή κουτοπονηριά των ανθρώπων που πιστεύουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο υπηρετώντας ένα σαθρό κράτος.  Δεν είναι μια απλή φαρσοκωμωδία, είναι ένας ύμνος στην τέχνη του θεάτρου, με πικρές δόσεις αλήθειας και τραγικής πραγματικότητας, που κάνουν τον θεατή να γελάει με δάκρυα.

Συντελεστές 
Συγγραφέας Ντάριο Φο 
Διασκευή Χρήστος Γρηγοριάδης
Σκηνοθεσία  Λοίζου Μαρκίδη
Σκηνικά και κοστούμια Σόσε Εσκιτζιάν 
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρίνος Ξενοφώντος, Μαριλένη Σταύρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Νικόλας Πέτρου, Ιάσονας Λοιζίδης και Γιώργος Ονησιφόρου.

Info 
Παρασκευή 21 - Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Αρχαγγέλου 7, Λατσιά
Κρατήσεις 70007721


ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Jakatoumba» στο Ριάλτο 
Η χορογράφος Λία Χαράκη παρουσιάζει ένα έργο για παιδιά, όπου η κίνηση , η μουσική και ο φωνητικός ήχος δημιουργούν ένα σύμπαν απόλυτα κατανοητό χωρίς τη χρήση λόγου.

To «Jakatoumba» είναι ένα ηχητικό χοροθέατρο διαδραστικού χαρακτήρα για παιδιά και για όλη την οικογένεια, με κεντρικούς άξονες την αξία της ελεύθερης έκφρασης, τη διαφορετικότητα και τη μαγεία της περιπέτειας.

Στην παράσταση συμμετέχουν καταξιωμένοι επαγγελματίες χορευτές όπως η Αριάνα Μαρκουλίδου, Παναγιώτης Τοφή και Ράνια Γλυμίτσα με τη μουσική του Κώστα Κακογιάννη και τη ζωντανή ηλεκτρονική μουσική και επεξεργασία των φωνητικών ήχων του Χρίστου Χατζηχρίστου. Το σχεδιασμό και την κατασκευή σκηνικών έχει κάνει η Εύα Κοραή.

Περιγραφή 
Η μικρή Υακίνθη, αφού ανοίξει το τελευταίο δώρο των γενεθλίων της που είναι ένα μικρόφωνο, είναι πολύ ντροπαλή για να το χρησιμοποιήσει. Στο όνειρο της θα βρεθεί σε μία ηχο-χώρα, όπου οι διάφοροι χαρακτήρες, που μιλούν τη δική τους ιδιαίτερη γλώσσα, μαζί με την ενεργή συμμετοχή του κοινού, θα την ωθήσουν στο τέλος να ανακαλύψει το δικό της τρόπο έκφρασης.

Το έργο έχει σκοπό την αφύπνιση των παιδιών προς όλα τα αγαθά που ήδη κουβαλούν από τη φύση τους που δεν είναι άλλα από τη δημιουργικότητα, την φαντασία, τη ζωντάνια των αισθήσεων, το θάρρος για την εκδήλωση του δικού τους τρόπου έκφρασης, τη δύναμη του χαρακτήρα έναντι στο φόβο, την αξία της περιπέτειας και του παιγνιδιού, τη χαρά και την ευεξία που πηγάζει από τη μουσική και την κίνηση.

Συντελεστές 
Σύλληψη / Χορογραφία / Σκηνοθεσία: Λία Χαράκη
Βοηθός Χορογράφου: Αριάνα Μαρκουλίδου
Χορευτές: Αριάνα Μαρκουλίδου, Παναγιώτης Τοφή, Ράνια Γλυμίτσα,
Zωντανή ηλεκτρονική μουσική και σύνθεση ήχων: Χρίστος Χατζηχρίστου
Μουσική σύνθεση: Κώστας Κακογιαννής
Σκηνικά: Εύα Κοραή
Κουστούμια: Αριάνα Μαρκουλίδου
Φωτιστής: Alexander Jotovic
Γραφιστικά: Δέσποινα Καννάουρου
Δημόσιες Σχέσεις / Επικοινωνία: Έλενα Μενελάου
Τεχνική υποστήριξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης
Παραγωγή: .pelma.liaharaki
Eυχαριστίες στη Στέλλα Ηροδότου

Για παιδιά 5 χρονών και άνω. Tο έργο μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά που μιλούν οποιαδήποτε γλώσσα

Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο κέντρο προληπτικής παιδιατρικής στη Λεμεσό.

*  Δωρεάν εργαστήρια δημιουργικής κίνησης και φωνής με χρήση της τεχνολογίας θα προσφέρονται στα παιδιά που έχουν εισιτήριο της παράστασης (θα υπάρχει φόρμα συμμετοχής στην είσοδο του θεάτρου). 
Ημερομηνίες εργαστηρίων: 29 Οκτωβρίου ή 6 Νοεμβρίου στη Στέγη Χορού Λεμεσού.

Info 
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Θέατρο Ριάλτο, διπλές παραστάσεις 11.00 &  16.00  
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός 
Εισιτήριο €8
Προπώληση 77777745, www.rialto.com.cy ή από το ταμείο του θεάτρου
www.liaharaki.com


«Η Ωραία Κοιμωμένη» στο Θέατρο Λατσιών
 Μπορεί η αγάπη να επιδράσει λυτρωτικά και να εναρμονίσει τις ψυχές των ανθρώπων; Ένα φιλί έχει άραγε τη δύναμη να αναιρέσει ένα μεγάλο κακό;

Τα ερωτήματα αυτά απαντώνται στο υπέροχο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη» του σπουδαίου γάλλου παραμυθά Σαρλ Περώ, που ανεβάζει το Θέατρο ΛΕΞΗ του Γιώργου Τσιάκκα στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Ένα από τα διασημότερα παραμύθια όλων των εποχών μεταφέρεται ξανά στη σκηνή για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους - γιατί η δύναμη της αγάπης είναι υπόθεση όλων.

Η «Ωραία Κοιμωμένη»  εστιάζει στην αέναη σύγκρουση των δύο δυνάμεων, του καλού που αντιπροσωπεύει η γλυκιά νεράιδα και του κακού που αντιπροσωπεύει η θυμωμένη μάγισσα. Το έργο, έχει προσαρμοστεί στη σημερινή εποχή και στον γνώριμο δικό μας «τόπο» χωρίς αυτό να αναιρεί ότι στη χώρα αυτή κατοικούν νεράιδες και πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος.

Μια πανέμορφη Πριγκίπισσα, ένας επίμονος Πρίγκιπας και ένας ανατρεπτικός Βασιλιάς, συναντούν επί σκηνής τη γνωστή καλή Νεράιδα των παραμυθιών, την «απαραίτητη» κακιά μάγισσα, αλλά και μια κοσμική ντίβα που έρχεται να τους αλλάξει τη ζωή. Όλα μπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν το υπηρετικό προσωπικό του παλατιού βάζουν μπόλικο αλατοπίπερο στις ζωές των ηρώων!

Ένα μιούζικαλ-κωμωδία, με πολύ γέλιο, τραγούδι, χορό και συγκινήσεις. Μια ιστορία με κινδύνους αλλά και θάρρος, που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη δύναμη της αγάπης.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Σαρλ Περώ
Διασκευή έργου και στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου
Σκηνοθεσία: Χρίστος Νικολάου
Σκηνικά – Κοστούμια: Σωσάννα Τομάζου
Μουσική: Αντρέας Μιχαλόπουλος
Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή 
Σχεδιασμός Αφίσας: Μαρία Γρηγορίου
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Παπαπέτρου

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Ερμίνα Κυριαζή, Βασιλική Διαλυνά, Παναγιώτης Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Στέλλα Φιλιππίδου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Σαββίνα Γεωργίου, Χρίστος Μάος

* Συμμετέχουν οι επαγγελματίες χορευτές: Χρίστος Μάος, Πολύκαρπος Σολωμού, Άντρεα Νικολάου, Ρομίνα Κωστέα, Πέρσια Γεωργίου, Αδαμαντίνη Κοσμά               και οι μαθήτριες της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή: Άντρια Παρασκευά, Στέφανη Ιωνίδου, Ελίνα Λοϊζου, Τατιάνα Παπαδοπούλου

Info 
Σάββατο 22 - Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών 
Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά
Κρατήσεις 7000 0146
Εισιτήριο 10  ευρώ 
* Ειδική προσφορά 
Τρίτεκνοι: Ένα (1) παιδί δωρεάν
Πολύτεκνοι: Δύο (2) παιδιά δωρεάν
Παραστάσεις το Σάββατο στις 16.00 και ειδικά αυτή τη Κυριακή στις 15.00

Χορηγοί επικοινωνίας WiZ,  Η Καθημερινή, Love FM, Beautiful People


«Σπίτι μου σπιτάκι μου...» από τους Little Worry people 
Οι Little Worry people παρουσιάζουν μια εκπληκτική παράσταση με ενδιαφέρουσα πλοκή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ένα συναρπαστικό θέαμα με την ενίσχυση της τεχνολογίας, μια διαδραστική παράσταση που ξεχωρίζει για την μοναδικότητα της! Στόχος να μάθουν τα παιδιά να προστατεύονται από τους κινδύνους και να αναπτύξουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη. Να έχουν ακεραιότητα χαρακτήρα, ενσυναίσθηση, να σέβονται τον εαυτό τους και να μην επηρεάζονται από τους άλλους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ένα κορίτσι χάνεται στο δάσος, το οποίο είναι γεμάτο κινδύνους. Στην αρχή υπάρχει ο πρώτος ενθουσιασμός για το άγνωστο, σύντομα, όμως, έρχεται ο φόβος και η ανασφάλεια. Θα ακολουθήσουμε το κορίτσι σ’ αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι, από το σκοτάδι στο φως και, τελικά, στην ασφάλεια του σπιτιού και των γονιών της.

Συντελεστές Παράστασης: Αντρέι Κρουπά, Νικολέττα Χριστοφόρου
Σκηνοθεσία: Αντρέι Κρουπά
Digital Art-Animation-Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφόρου

Info 
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016   
The little worry people art and drama studio, 11.00
Ορφέως 2,  Έγκωμη, Λευκωσία 
Εισιτήριο €5  
Κρατήσεις 99358663, 99621669, 22590197 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Απαραίτητη προ-κράτηση-πώληση εισιτηρίων. 
www.thelittleworrypeople.com


Fun weekend στη Riverland Bio Farm 
Fun Weekend διοργανώνει η Riverland Bio Farm στα καμπιά, με δραστηριότητες και εκπλήξεις για τα παιδιά. Βόλτα με άλογα πόνυ, σκοποβολή και τοξοβολία, αναρρίχηση σε τοίχο, κατάβαση με σχοινί, ζωγραφική, τυμπανοκρουσίες, ζύμωση και ψήσιμο ψωμιού, παρασκευή χαλλουμιού και τραχανά, σουτζιούκου, παλουζέ και χωριάτικο παστελάκι, τάισμα και άρμεγμα ζώων, μελισσοκομία, yoga για παιδιά, μουσική, χορός και παραμύθι, εργαστήρι graffiti.

Στην εκδήλωση θα πωλούνται χαλλούμι στην πίτα, σουβλάκι, κρέπες, καλαμπόκι και λουκουμάδες. Θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση με πολλά δώρα.

Info 
Σάββατο 22 - Κηυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 
Riverland Bio Farm, Καμπιά, επαρχία Λευκωσίας
Πληροφορίες 99592598 
Είσοδος €3 το άτομο/ €10 οικογενειακό για 4 άτομα


ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«20» από την Ομάδα Τέχνης 242
 Το 2016 είναι η 20η επέτειος της ομάδας 242. Με αυτή την ευκαιρία η ομάδα 242 οργανώνει μια αναδρομική παρουσίαση του έργου της σε μορφή χρονοδιαγράμματος από την 20ετή εικαστική της πορεία.

Κατά το τέλος του 20ου αιώνα, τα όρια του εικαστικού είδους έχουν γίνει αρκετά ρευστά. Οι έντονοι διαχωρισμοί άρχισαν να μετατοπίζονται και συχνά να παραμερίζονται δίνοντας χώρο σε νέες προκλητικές ιδέες. Δεν είναι σπάνιο πλέον στη σύγχρονη εικαστική σκηνή να βλέπουμε έργα όπου χρειάζονται μια εντελώς νέα πλατφόρμα τοποθέτησης. Μια πλατφόρμα που να μπορεί να φιλοξενεί ένα υβριδικό τοπίο από πεδία όπως το ντιζάιν, την αρχιτεκτονική, τη μόδα και τα εικαστικά. Η ομάδα 242 κάτω από την ομπρέλα της κολεκτίβας, επιχειρεί να εξερευνήσει αυτά τα νέα όρια. Ερχόμενοι από διαφορετικές ‘σχολές’, o Μάντζαλος από το πεδίο των οπτικών τεχνών και ο Κουννής από την αρχιτεκτονική, και οι δύο εξετάζοντας από κοινού τις εμπειρίες τους δημιουργούν μια νέα γλώσσα επικοινωνίας, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους άλλους. Η δημιουργική μετατόπιση και των δύο τους οδήγησε να εργαστούν ως κολεκτίβα, με έργο που να μην προσποιείται ότι είναι ‘συμβατικό’ αλλά να τείνει να ενταχθεί σε μια νέα τάξη πραγμάτων.

Μέσα από όλο το έντυπο υλικό του έργου της η ομάδα 242 ζητά από το άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον (εικαστικούς, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και πολιτιστικούς παραγωγούς) να δημιουργήσουν νέα έργα που θα αποτελούν μέρος της νέας της εγκατάστασης. Δημιουργοί είναι οι Μαρία Αναξαγόρα, Κάρλα Απράντες, Μπαρτ Βαν Ντε Βίνκελ, Κίκα Ιωαννίδου, Νικόλας Λαμπούρης, Παναγιώτης Μιχαήλ, Μαρίνα Νικολαϊδου, Θεόδωρος Παπαθωμάς, Βίκυ Περικλέους, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Ξένιος Συμεωνίδης & Γιάννης Τουμαζής, Ελένη Τζιρκαλλή, , Χουρίκ Τοροσσιάν, Σάββας Χριστοδουλίδης

Με άλλα λόγια, η Ομάδα 242, ανατρέπει τους ρόλους, και αναθέτει σε φίλους συνεργάτες την εικαστική παραγωγή της έκθεσης, ενώ η ίδια γίνεται επιμελητής της νέας εγκατάστασης που φέρει τον τίτλο  ‘20’.

Τη μέρα των εγκαινίων παρουσιάζεται και η έκδοση της νέας μονογραφίας της ομάδας 242 που έχει τη μορφή οπτικού ημερολογίου από την 20ετή πορεία της ομάδας.

Info 
Εγκαίνια Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016
χώρο S2F2, στις 19.00
Ηρακλέους 7Α,  Λευκωσία. 
Η έκθεση θα παραμέινει ανοικτή μέχρι 25 Νοεμβρίου 2016. 
Ώρες λειτουργίας Τρίτη-Παρασκευή, 17.00-20.00 
και με ραντεβού στο τηλέφωνο 22430407


Ditte Lyngaer Pedersen στο Chiaki Kamikawa
Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Chiaki Kamikawa παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ditte Lyngaer Pedersen, της πολυδιάστατης καλλιτέχνις από την Δανία.

Μέσα από την δουλειά της εξετάζει τους διάφορους τρόπους μέσα από τους οποίους μπορούμε να αναληφθούμε την ταυτότητα μας και τον περιβάλλοντα μας χώρο. Συχνά αντλεί ιδέες από την επιστήμη και τις  σύγχρονες θεωρίες αντίληψης.

Αυτή η έκθεση παρουσιάζει τα πρόσφατα και συντρέχοντα δρώμενα της Lyngaer Pedersen’s; Why is Green a Red Word?, Laughter και Vagina Eating Husband, στα οποία εξετάζει έννοιες όπως ‘συναισθησία’, ‘ευτυχία’ και ‘αναπαραγωγή’. Η κάθε έννοια/έργο περιέχει ένα στοιχείο εικόνας ή ήχου και συνοδεύεται με ένα βιβλίο προσωπικής έκδοσης της Ditte.

Σε αυτή την έκθεση θα γίνει πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Ditte, Vagina Eating Husband και για πρώτη φορά στην Κύπρο το βιβλίο της Laughter.

Info
Εγκαίνια Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 19.30
Chiaki Kamikawa
Σόλωνος 10, Πάφος 
Πληροφορίες 99311225
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 11 Νοεμβρίου 2016
Τετάρτη με Σάββατο  9.30-12.30, Τρίτη 15.30-18.00


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 

Οι Cyprus Strollers στην Πιτσιλιά
Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μια πεζοπορία στη φύση κάθε σαββατοκύριακο, από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο.

Αυτό το Σάββατο επισκέπτονται την Πιτσιλιά, για να περπατήσουν τη Μαδαρή. Η πορεία ξεκινά από το Σελλάδι Καραμανλή, σε υψόμετρο 1260 μ, περνά από τη Μούττη Χώρας, σε υψόμετρο 1150 μ και φτάνει στο Δόξα σοι ο Θεός, σε υψόμετρο 1335 μ.

Η αντίστροφη πορεία θα μάς επιστρέψει στην αφετηρία.

Η πορεία γίνεται σε ένα μαγευτικό πυκνό δάσος από λατζιές, αντρουκλιές και πεύκα.  Το μήκος είναι 11,2 χλμ, η διάρκεια 3 1/2 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας 2+ (μέτρια προς δύσκολη).

Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Info 
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.30 πμ. 
Βαθμός δυσκολίας 2+ (μέτρια προς δύσκολη)
Δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή, για τη συμμετοχή στο γεύμα που θα ακολουθήσει στο 97613720
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X