ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

12χρονη Κύπρια «χαρίστηκε» σε μοναστήρι της Γερμανίας

Μια πρωτοφανής υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και αφορά μια οικογένεια Ελληνοκυπρίων, που έδωσαν την 12χρονη κόρη τους σε μοναστήρι στην Γερμανία, μετά από συμφωνία με την Ηγουμένη.

Για το θέμα είναι ενήμερη από το 2017 η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προβαίνει σε διάφορες ενέργειες, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Η κ. Κουρσουμπά έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες οι γονείς του κοριτσιού έχουν προβεί στην ενέργεια αυτή, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της 12χρονης στο μοναστήρι, καθώς και για την καταλληλότητά τους ως γονείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με την βουλευτή του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, οι γονείς ετοιμάζονταν να παραχωρήσουν ή παραχώρησαν ήδη και τα δικαιώματα ακόμα ενός από τα ανήλικα παιδιά τους σε μοναστήρι. Για το θέμα αυτό, η κ. Κουκουμά, βάσει πάντα σχετικού δημοσιεύματος, ενημέρωσε λειτουργό του Γραφείου της κ. Κουρσουμπά. Την ίδια ώρα, όμως, ενήμερες φαίνεται πως είναι και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες δεν έχουν προβεί σε διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.

«Δεν δίνω το αυτοκίνητό μου σε ένα φίλο μου»

Έντονη παρουσιάστηκε η Επίτροπος, Λήδα Κουρσουμπά, σχετικά με το υπό διερεύνηση θέμα που αφορά την 12χρονη, σε τηλεοπτικές της δηλώσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», η κ. Κουρσουμπά ανέφερε ότι το θέμα κατήγγειλε ενώπιόν της πολίτης το 2017 και από τότε έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εργασίας, καθώς πρόκειται για θέμα που αφορά τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. 

Στην συνέχεια, εμφανίστηκε πιο έντονη, λέγοντας ότι οι γονείς έχουν καθήκον και δικαίωμα να ασκούν τα γονικά του καθήκοντα. Εάν και εφόσον αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να το πράττουν, αυτό πρέπει να γίνει κατόπιν απόφασης δικαστηρίου, τόνισε. «Δεν είναι περιουσιακό στοιχείο» το παιδί, πρόσθεσε η κ. Κουρσουμπά, ώστε να το δίνεται σε οποιονδήποτε άλλον, «δεν είναι το αυτοκίνητό μας. για να το δίνουμε σε κάποιο φίλο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση