ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Μήνας Ευαισθητοποίησης Καρκίνου του Μαστού

Μέσα στα πλαίσια του Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, η EUROPA DONNA Κύπρου οργάνωσε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Gloria Jeans Coffees στην Έγκωμη.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης της EUROPA DONNA Κύπρου φέτος συνδιοργανώνεται με την Τράπεζα Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης οι παρεβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του συνδέσμου που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού.

Η πρόεδρος του συνδέσμου κύρια Στέλλα Κυριακίδου στην ομιλία της ενημέρωσε για τις  σημερινές θέσεις του συνδέσμου και τα πολλαπλά μέτωπα της μάχης που δίνει ο σύνδεσμος κατά του καρκίνου του μαστού. Η EUROPA DONNA Κύπρου λειτουργεί σε 4 Σπίτια,  στη Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο όπου παρέχονται πληροφορίες, εκπαίδευση από ειδικούς, ενημέρωση για φυσιοθεραπεία, διατροφή, πρόληψη. Η κυρία Κυριακίδου ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε για ακόμα μια χρονιά στην απόλυτη προτεραιότητα για  δημιουργία Εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στην Κύπρο, που να προσφέρει  εξειδικευμένη διάγνωση και θεραπεία, τα προβλήματα λειτουργίας του αρχείου καρκίνου και τις μεγάλες καθυστερήσεις για τα αποτελέσματα ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ο κος Γιώργος Άππιος, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, σε ομιλία του ανέφερε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Τράπεζα Πειραιώς  στηρίζει την ετήσια πορεία της Europa Donna  Κύπρου. Η συνεισφορά της Τράπεζας Πειραιώς φέτος, ανέφερε,  θα επικεντρωθεί σε εκστρατεία προβολής προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλα το διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με στόχο τη διαφώτιση, τη συνειδητοποίηση και τον έλεγχο.  Με συμβουλές και πρακτικές που μπορούν να γίνουν καθημερινές συνήθειες, σκοπός της εκστρατείας είναι η πρόληψη και η αποτροπή σε νέα κρούσματα. Κλείνοντας, ο κος Άππιος δήλωσε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς έχει συστρατευθεί με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Europa Donna Κύπρου. Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία της.  Σε ένα κοινό αγώνα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, να μειώσουμε νέα κρούσματα, να αποτρέψουμε την αύξηση της απώλειας».

Η διάσκεψη τύπου τέλειωσε δίνοντας ραντεβού το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 5:00 το απόγευμα για την καθιερωμένη πορεία με τις ροζ σιλουέτες της EUROPA DONNA Κύπρου στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία.

Φέτος θα περπατήσουμε με 565 Ροζ σιλουέτες, 2 Γαλάζιες και 84 Άσπρες. Της πορείας θα ηγηθεί η ομάδα των νεαρών γυναικών με καρκίνο του μαστού της EUROPA DONNA Κύπρου που έχουν φωτογραφηθεί στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα σε ένα ημερολόγιο για το 2014 φτιαγμένο ειδικά για τη Γυναίκα.

Η συμμετοχή όλων  είναι απαραίτητη για να δυναμώσει η φωνή του συνδέσμου της EUROPA DONNA Κύπρου που διεκδικεί το δικαίωμα δημιουργίας κέντρου μαστού στην Κύπρο προσβάσιμο σε όλες τις γυναίκες.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση