ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Tα μικρά ''μαγικά'' σοκολατάκια του Yolanda’s Chocolatiers ''μιλούν'' από μόνα τους

Η Αίγλη Σταματίου και η Άννα Isabella Σταματίου, δημιούργησαν τον δικό τους σοκολατένιο κόσμο και με έμπνευση τις οικογενειακές παραδόσεις και τον τρόπο που μεγάλωσαν φτιάχνουν τα πιο γευστικά bon bons. Οι δυο αδερφές έβαλαν όλη τους τη δημιουργικότητα στο project και τα μικρά μαγικά σοκολατάκια τους «μιλούν» από μόνα τους. Αν διαβάσετε τη συνέντευξή τους θα πειστείτε ότι αξίζει να τα δοκιμάσετε.

 

Πώς ξεκίνησαν όλα και τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη ζαχαροπλαστική;
Η αγάπη μας για την κουζίνα είναι εμπνευσμένη και επηρεασμένη από τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Αυτό μας ώθησε στο να διερευνήσουμε μια σειρά από διαφορετικές γαστρονομικές λεωφόρους και μας έφερε στο σήμερα και στο να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.

Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση για να δημιουργήσετε κάτι δικό σας;
Ως αδελφές είχαμε μια πανομοιότυπη ανατροφή και έτσι οι εορταστικές μας παραδόσεις είναι βαθιά ριζωμένες και στις δύο μας. Η αγάπη μας για την κουζίνα και η ευχαρίστηση μας να ικανοποιούμε τις προτιμήσεις γεύσεων των ανθρώπων είναι αυτό που μας κάνει να προχωρούμε και ήταν μόνο θέμα χρόνου για να γίνει αυτή η επιχείρηση πραγματικότητα. Η ελπίδα και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα όρια της δημιουργικότητάς μας και να εμπνεύσουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Αυτό το κάνουμε με τη σοκολάτα, ένα υλικό το οποίο σχεδόν όλοι μπορούν να απολαύσουν. 

Ήταν πάντα σκοπός σας να ασχοληθείτε επαγγελματικά;
Η μητέρα μας Yolanda ήταν πάντα γνωστή για τη φιλοξενία των φανταστικών πάρτι, που μαγείρευε νόστιμο φαγητό και επιδόρπια. Αυτά τα events και οι εορτασμοί κάθε χρόνο μας έφεραν πιο κοντά και αυτές οι παραδόσεις είχαν μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στο ποιοι είμαστε σήμερα. Η ανατροφή μας ενέπνευσε και μας ώθησε να εξερευνήσουμε μια σειρά από διαφορετικές γαστρονομικές λεωφόρους, οι οποίες πάντοτε μας οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, τη σοκολάτα και αυτό μας φέρνει και στο σήμερα. 

Τι μπορεί να βρει κανείς στο Yolandas Chocolatiers; Τι θεωρείτε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε;

  • Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα συστατικά - υψηλής ποιότητας σοκολάτα και φυσικό
  • Δημιουργούμε artistic, artisanal και υψηλής ποιότητας σοκολάτες. Είναι απαλά κατασκευασμένα από το μηδέν και ζωγραφισμένα στο χέρι.
  • Δίνουμε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στη γεύση, την υφή αλλά και την εμπειρία.
  • Θέλουμε να μοιραστούμε την αγάπη μας για τη σοκολάτα και να είμαστε δημιουργικοί.

Πώς εμπνευστήκατε τα bon bons, αλήθεια;
Μαθαίνοντας από παγκοσμίου φήμης σοκολατοποιούς και ατελείωτες ώρες στην κουζίνα δημιουργήσαμε τη δική μας ταυτότητα.

Χρησιμοποιείτε φυσικά χρώματα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό γι’ εσάς;
Έχουμε ξοδέψει περισσότερο από ένα χρόνο αναζητώντας φυσικά χρώματα για να χρησιμοποιήσουμε στις δημιουργίες μας. Τα χρώματα σε κάθε bonbon προέρχονται από φυτά, λαχανικά και φυσικά minerals.

Τι είναι αυτό που σας ζητά κυρίως ο κόσμος;
Έχουμε λάβει εκπληκτικά σχόλια από τους πελάτες μας και όλοι έχουν τη δική τους προσωπική προτίμηση. Μας αρέσουν όλες οι γεύσεις μας, καθώς αυτό ήταν ένα ongoing project που δουλεύουμε για περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι να έχουμε την τέλεια ισορροπία σε κάθε γεύση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την προετοιμασία ενός γλυκού;
Στο σύνολο χρειάζονται 4 ημέρες για να προετοιμαστούν και να έχουμε έτοιμα τα bonbons. 

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο γλυκό;
Αίγλη : Σοκολατένια κέικ και επιδόρπια με βάση το μπισκότο
Άννα Isabella: Any dessert that contains fresh cream and fresh fruits. 

Υπάρχει κάτι που θέλετε να τελειοποιήσετε αλλά δεν τα καταφέρατε μέχρι τώρα;
Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και προσπαθούμε καθημερινά να εξελίξουμε τις τεχνικές αλλά και τις γνώσεις μας.

Oι συνταγές είναι δικές σας ιδέες;
Τον τελευταίο χρόνο δουλεύουμε στην κουζίνα της μαμάς μας, για να βρούμε την τέλεια ισορροπία μεταξύ της υφής και της γεύσης στις συνταγές μας.

Υπάρχει έστω και ένα μυστικό σας στη ζαχαροπλαστική, που δεν το έχετε αποκαλύψει πουθενά;
Και ναι και όχι, τα μυστικά στην παραγωγή σοκολάτας είναι όλα σχετικά με την πρακτική. Υπάρχουν πολλά μυστικά που δεν έχουμε ανακαλύψει αλλά υπάρχουν και αυτά που προσπαθούμε να μάθουμε από άλλους επαγγελματίες, δοκιμές και λάθη. 

Υπάρχει ένα υλικό που προτιμάτε;
Η μαύρη σοκολάτα. 

Γιατί κατά τη γνώμη σας ο κόσμος λατρεύει τη σοκολάτα;
Η σοκολάτα είναι παγκοσμίως αγαπητή, σας κάνει να αισθάνεστε καλά όταν την τρώτε. Έχει ωραία γεύση και όταν την καταναλώνουμε το σώμα μας απελευθερώνει ντοπαμίνη προκαλώντας μας ικανοποίηση. Η σοκολάτα επίσης αυξάνει τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, έναν νευροδιαβιβαστή υπεύθυνο για καλύτερη διάθεση, ύπνο και μείωση του άγχους.

Υπάρχει κάποιο συστατικό της ζαχαροπλαστικής, που σας κουράζει όταν το δουλεύετε;
Όχι, αγαπάμε κάθε βήμα της όλης διαδικασίας.

Ποιο είναι το concept πίσω από την εμφάνιση των γλυκών που φτιάχνετε αλλά και των συσκευασιών που χρησιμοποιείτε;
Η διάδοση της δημιουργικότητας μέσα από τα σοκολατάκια υψηλής ποιότητας με artistic touch, βρίσκεται στον πυρήνα του τι κάνουμε.

Πού μπορεί να σας βρει ο κόσμος;
Στο website μας www.yolandaschocolatiers.com 

Θέλετε να μας πείτε ποια είναι η τάση, που επικρατεί τώρα στη ζαχαροπλαστική διεθνώς;
Οι σοκολατοποιοί ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά και πάντα δημιουργουν κάτι καινούριο κάνοντας το έργο πιο δύσκολο. 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Πώς φαντάζεστε το Yolandas Chocolatiers σε 5 χρόνια από τώρα;
Δουλεύουμε σκληρά και αποφασίσαμε να πούμε ναι σ’ αυτή την πρόκληση για να ανοίξουμε ένα chocolaterie στη Λευκωσία, παρά τον ζεστό καιρό που έχουμε για περισσότερο από μισό χρόνο. Πιστεύουμε ότι έχουμε δώσει τα πάντα σ΄ αυτό το project και το πάθος και η αφοσίωσή μας, θα το κρατήσουν ζωντανό για πολλά χρόνια. Σύντομα θα κάνουμε και μαθήματα για ερασιτέχνες και θα φιλοξενήσουμε επαγγελματίες από όλο τον κόσμο για να διδάξουν στο εργαστήριό μας. 

Their favourites
Εστιατόριο: Amazoniko στην Μαδρίτη, Ισπανία
Αγαπημένο βιβλίο Ζαχαροπλαστικής: Chocolates & Confections, Peter P Greweling
Άσπρη ή σοκολάτα γάλακτος; Σοκολάτα γάλακτος
Τάρτα ή σοκολατίνα; Λατρεύουμε και τα δυο
Το επιδόρπιο που θα ετοιμάζατε σε ένα έρημο νησί: Ψητός καραμελωμένος ανανάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ COURTESY OF YOLANDAS CHOCOLATIERS 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS