ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Οι πιο απολαυστικές συνταγές για το τραπέζι σας

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε

Αθηνά Λοϊζίδου

Υγιεινό smoothie σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά
Μερίδες: 2 μέτρια smoothie

Θερμίδες ανά μερίδα: 230

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. γάλα αμυγδάλου ΑΛΑΜΠΡΑ
1 μεγάλη (140 γρ.) κατεψυγμένη μπανάνα, κομμένη σε κομμάτια
3 (50 γρ.) medjool φοινίκια (χουρμάδες), χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. (8 γρ.) λιναρόσπορος
1 κ.σ. (10 γρ.) νιφάδες βρόμης
½ κ.σ. (10 γρ.) φιστικοβούτυρο
2 κ.γ. (7 γρ.) κακάο σε σκόνη

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Λαβράκι με πράσινη σος, καλαμπόκι, φασολάκι και μπρόκολο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 380

ΥΛΙΚΑ:
Για 2 μερίδες:

2 μέτρια φιλέτα λαβράκι χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα

Για τη σος:

20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
½ κουταλάκι μπούκοβο
Τα φύλλα από 1/5 δέσμης κόλιαντρου
Τα φύλλα από 1/5 δέσμης μαϊντανού
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
20 γρ. ξίδι λευκό
50 γρ. νερό
15 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τα λαχανικά:

1 ποτήρι καλαμπόκι (ή ένα κομμάτι, αν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκο)
200 γρ. φασολάκι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 ποτήρι ανθοί μπρόκολου

Για το στήσιμο:

Λίγα φύλλα κόλιαντρου
Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Κέικ με δαμάσκηνα, λεμόνι και γλάσο

Βαθμός δυσκολίας, Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά

Θερμίδες ανά 100 γρ., 270

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ 33x14x7 εκ., τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ:

Για 10 μερίδες:

Για τα δαμάσκηνα:

220 γρ. (3 μέτρια) φρέσκα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κομματάκια
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το μείγμα κέικ:

120 γρ. αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
50 γρ ξινή κρέμα (sour cream)
170 γρ. γάλα αμυγδάλου
1/2 κ.γ. βανίλια
3 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο

Για το γλάσο λεμονιού:

80 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. (3 κ.σ.) φρέσκος χυμός λεμονιού

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

 

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση