ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Meet the Chef: Στα «Πειραγμένα» με υπογραφή Βασίλη Κουτουρούσιη

Της Μαρίας Φάντη 

Η ποιότητα, η λεπτομέρεια και οι ξεχωριστές γεύσεις είναι τα στοιχεία που θα συναντήσουν οι επισκέπτες μόλις δοκιμάσουν τα πιάτα του Βασίλη Κουτουρούσιη στο γαστρονομικό τους ταξίδι στα «Πειραγμένα».

Γέννημα θρέμμα Λευκωσιάτης, ο Βασίλης Κουτουρούσιης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το δημιουργικό εναλλακτικό εστιατόριο «Πειραγμένα» στα Λύμπια. Διαθέτει μακρά θητεία στις κουζίνες καθώς άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική το 2003. Πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε συνεργασία η οποία οδήγησε στο άνοιγμα ενός χώρου άκρως κυπριακού, σε ένα αρχοντικό παλιό σπίτι στα Λύμπια, με κουζίνα μοναδική, έχοντας αποκτήσει φανατικούς φίλους.

Ο Βασίλης από τα εφηβικά του χρόνια συνειδητοποίησε ότι αυτό με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί ήταν η κουζίνα και η υψηλή γαστρονομία. Έτσι, ακολούθησε σχετικές σπουδές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κέρκυρα και έπειτα απέκτησε το Grand Diplôme του, από τη σχολή Le Cordon Bleu στο Παρίσι, με εξειδίκευση στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την οινολογία.

Τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται στο ξενοδοχείο Semeli στη Λευκωσία ως Executive Chef και παράλληλα, στο εστιατόριο «Πειραγμένα» στα Λύμπια. Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προσθέσει στον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας σε μια «πειραγμένη» εκδοχή, αλλά και νέα πιάτα τα οποία δημιουργούμε κάθε εποχή με μεγάλο ενθουσιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WIZ-GUIDE

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση