ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Η Bar σκηνή της Αθήνας

Ντένη Καλλιβωκά

Πηγαίνω με το μυαλό μου μια 12ετία πριν. Καθισμένη μπροστά από τη μικρή μπάρα του θρυλικού Guru απολαμβάνω κοκτέιλ του Μιχάλη Μένεγου –του ανθρώπου που αποτέλεσε σχολή για το ελληνικό bartending και ενός από τους σημαντικούς στον χώρο των κοκτέιλ παγκοσμίως- και μιλάμε ώρες ατελείωτες για κοκτέιλ, καινούργια υλικά, τάσεις.

Μέχρι τότε, με εξαίρεση το καταπληκτικό αυτό μπαρ που όλη η γενιά μου λάτρεψε, υπήρχαν τα κλασικά ποτάδικα όπως το Galaxy στη στοά της Σταδίου, το 56, το Au Revoir με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στο καθένα και τα πιο mainstream όπου πίναμε τα classics σε όχι ψαγμένες εκδοχές. Και εγένετο φως. Το 2009 ένας Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό cocktail Worldclass, ενώ στην Αθήνα άνοιξε το Baba Au Rum, το πρώτο κοκτέιλ μπαρ της νέας κουλτούρας, και ακολούθησε το 42. Το κοκτέιλ έγινε το νέο αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων και η trendy έξοδος για πολλούς. Στην αρχή της κρίσης, στο κέντρο της Αθήνας και στη γειτονιά γύρω από την Κολοκοτρώνη να δημιουργήθηκε μια νέα πιάτσα μπαρ με κοινό παρονομαστή το ποιοτικό κοκτέιλ.

Οι διαγωνισμοί των εταιρειών, η ίδια η κρίση που έκανε το κοκτέιλ μια προσιτή πολυτέλεια, αλλά και η νέα γενιά παιδιών που είδαν το bartending με σοβαρότητα και ως μια δουλειά καριέρας και όχι μια φοιτητική ξεπέτα, έκαναν το θαύμα τους. Το κέντρο άνθισε και μαζί του και το κοκτέιλ με μια σειρά από περιποιημένα κοκτέιλ μπαρ της νέας κουλτούρας με γνώμονα την ποιότητα και τη δημιουργικότητα. Οι twenty something του 21ου αιώνα παράγγελναν cocktail με κίμτσι- εν αντιθέσει με τα καμικάζι προηγούμενων γενεών- και το παλαιωμένο Negroni δεν θεωρείται καν εξτραβαγκάνζα. Οι πιάτσες εξαπλώθηκαν, Η πλατεία Αγίας Ειρήνης έγινε το νέο hot spot ενώ και η Γλυφάδα και τα Βόρεια Προάστια (Χαλάνδρι, Κηφισιά) άρχισαν να καθιερώνονται ως πιάτσες. Πέρα από τους καταξιωμένους bartenders που εισήγαγαν αυτή την κουλτούρα, νέα παιδιά βγήκαν δυναμικά στο προσκήνιο με κέφι για να μάθουν.

Αυτή την στιγμή η Αθήνα αποτελεί μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες σκηνές της Ευρώπης έχοντας και 2 από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου και μια καταπληκτική κοινότητα bartenders. Η πόλη είναι γεμάτη με πολλά και καλά κοκτέιλ μπαρ.
Τα παρακάτω είναι εξαιρετικά, αλλά όχι τα μόνα. Θα επανέλθουμε και με άλλες προτάσεις!

Mr Peacock

ΤΗΛ.2106800390
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, 152 33, Αθήνα
Μπαίνεις σε μια παλιού στυλ στοά και αντικρίζεις το παγώνι του Peacock που σε οδηγεί στο εντυπωσιακό εσωτερικό με πολλά ετερόκλητα στοιχεία που, όμως, δένουν πολύ όμορφα. Μεγάλος χώρος, ωραίος κήπος, επιβλητική μπάρα και στυλάτη διακόσμηση. Για να το παίξεις insider, ζήτα τη διάσημη Sexy Colada του Daniele Dalla Pola, μια Pina Colada σε συνταγή του διάσημου Tiki master, που σερβίρεται άκρως καλοκαιρινά μέσα από γρανιτομηχανή. Εντυπωσιακός και ο τρόπος που σερβίρεται και το παλαιωμένο κοκτέιλ της λίστας - συνταγή που εναλλάσσεται - από κάνουλα από το βαρέλι. Αξίζει να δοκιμάσεις και το barfood που σερβίρουν. Hot dog, μικρά burger, πίτσες. Γενικά θα περάσεις καλά. Ωραία ατμόσφαιρα, καλός κόσμος, ανεβαστική μουσική και βέβαια καλά κοκτέιλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WIZ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση