ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Το σοκολατένιο γαλακτομπούρεκο που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε

Μια σοκολατένια εναλλακτική σε ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά

Deconstructed (αποδομημένο) Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας

Το γαλακτομπούρεκο φτιαγμένο σε σοκολατένια αλλά πολύ εύκολη έκδοση! Προτιμώ πάντα να το φτιάχνω με αυτό τον τρόπο μια και σερβίρετε ολόφρεσκο! Σίγουρα θα αρέσει!

Χρόνος ετοιμασίας: 30’

Χρόνος ψησίματος: 40’

Μερίδες: 6

Θερμίδες ανά μερίδα: 630 Kcl

 

Για το σιρόπι

200 g ζάχαρη κρυσταλλική

180 g νερό

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

20 g μέλι

1/2 πορτοκάλι, κομμένο σε κομμάτια

Για την κρέμα

800 ml γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης 1.5%

100 g ζάχαρη κρυσταλλική

½  κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια

2 αβγά, ελαφρά κτυπημένα

80 g σιμιγδάλι, ψιλό 

1 πρέζα αλάτι

50 g  βούτυρο

150 g σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια

2 αβγά, ελαφρά κτυπημένα

Για την κρούστα

230 g σφολιάτας για γλυκά

Για το σερβίρισμα

30 g φουντούκια, καβουρδισμένα 

Ξύσμα μαύρης σοκολάτας

Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, το μέλι και το πορτοκάλι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε μπόλ.
  2. Σε μία κατσαρόλα τύπου wok βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα αβγά, το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Μεταφέρουμε σε δόσεις το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.

Για το φύλλο:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Ανοίγουμε το φύλλο και το τοποθετούμε σε μι λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει σπάζουμε το φύλλο με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο μπολ.

Για να στήσουμε τα γλυκά μας:

  1. Σε ένα μπολ πιέζουμε μια ποσότητα κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φύλλα. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι και σερβίρουμε με χοντροκομμένα φουντούκια, λόγο ξύσμα σοκολάτας και φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως για ένα σούπερ νόστιμο αλλά προπαντός φρέσκο γλυκό!

 

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση