ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Το σημερινό μενού είναι πεντανόστιμο και πρωτότυπο

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει...

Αθηνά Λοϊζίδου

Σουπιές κρασάτες

Μια ωραία συνταγή για σουπιές που φτιάχνεται πολύ εύκολα. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι οι φρέσκες σουπιές και το σιγανό μαγείρεμα. Ζητήστε στην ψαραγορά να σας καθαρίσουν τις σουπιές από δέρμα και κόκκαλα. Για 1 κιλό ακαθάριστες σουπιές θα έχετε γύρω στα 700 γρ. καθαρισμένες. Ζητήστε ακόμη να σας βάλουν το μελάνι σε σακουλάκι για να το χρησιμοποιήσετε στο φαγητό.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες

Υλικά (για 4 μερίδες)
700 γρ. σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
350 ml κόκκινο κρασί
70 ml ελαιόλαδο
5 φύλλα δάφνης
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Το μελάνι από τις σουπιές

Για το σερβίρισμα
Ρύζι μπασμάτι

Σπιτικό χούμους

Για μένα το χούμους πρέπει να είναι ποιοτικό. Αυτό εξασφαλίζεται μόνο αν το φτιάξω στο σπίτι και έτσι είμαι σίγουρη για την ποιότητα των υλικών! Πιο κάτω η δική μου συνταγή, με φρεσκοψημένα ρεβίθια, ποιοτικό ταχίνι, μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού και χωρίς σκόρδο. Αν σας αρέσει βέβαια, μπορείτε να τον συμπεριλάβετε. Συνοδεύουμε μαζί με τα υπέροχα σπιτικά μου πιτάκια φτιαγμένα με αραβική πίτα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Υλικά
300 γρ. ξηρά ρεβίθια, ψημένα μέχρι να μαλακώσουν
100 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
150 ml ζεστό νερό
70 γρ. ταχίνι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι

Χαλβάς με πορτοκάλι και φιστίκια

Η καλύτερη συνταγή για χαλβά. Δοκιμάστε την και θα καταλάβετε γιατί μας αρέσει τόσο πολύ.

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο, στρογγυλό ταψί με τρύπα στο κέντρο.

Υλικά
165 ml ηλιέλαιο
330 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
120 γρ. αλατισμένα φιστίκια
150 γρ. σταφίδες
Για το σιρόπι
390 γρ. ζάχαρη
840 ml νερό
Ξύσμα φλούδας από 2 πορτοκάλια

Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση