Pancakes με μπανάνα, μούρα και μέλι
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Συνολικός χρόνος: 30’
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 440
Για 8 μεγάλα pancakes
Υλικά
270 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
490 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
150 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο
Για το στήσιμο
Μέλι ανθέων «Το Τζιβέρτι»
1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
Raspberries (σμέουρα)
Blueberries (μύρτιλα)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια.
2. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ζεσταίνουμε ένα μίνι τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με μία κουτάλα σούπας, ρίχνουμε μία δόση χυλού στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Με μια μικρή σπάτουλα μετακινούμε το pancake από τις άκρες του τηγανιού, με μία πιο μεγάλη σπάτουλα αναποδογυρίζουμε απαλά το pancake και μαγειρεύουμε και την άλλη πλευρά για ένα λεπτό ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το pancake. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα pancakes.
4. Σερβίρουμε τα pancakes με μπόλικο μέλι, μπανάνα και φρέσκα μούρα.