ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σκανδιναβική σαλάτα με ψητό σολομό

Αθηνά Λοϊζίδου

Έχω ονομάσει «σκανδιναβική» αυτή τη σαλάτα αφού κάποια από τα υλικά παραπέμπουν σε χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου. Πρόκειται για μια πολύ εύγευστη σαλάτα με το αγαπημένο μου ψάρι, το σολομό.

Υλικά
Για 2 σαλάτες

2 φιλέτα σολομού 100 γρ. το καθένα
2 ποτήρια λάχανο (κράμβη) ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 0% λιπαρά
10 γρ. στέβια
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο σολομού σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και τυλίγουμε το κάθε φιλέτο χαλαρά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σφραγίζοντας και φτιάχνοντας έτσι πακετάκια σε τρίγωνο σχήμα. Ψήνουμε τα φιλέτα για 10 λεπτά. Τα ανοίγουμε από το περιτύλιγμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε προσεκτικά στη σαλάτα προσέχοντας να μην σπάσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση

X