ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σαλάτα με σταφύλια

Αθηνά Λοϊζίδου

Η ιδέα γι’ αυτή τη σαλάτα είναι παρμένη από τη θεά της αμερικανικής μαγειρικής, Martha Stewart. Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Η σος της σαλάτας είναι λεμονάτη λόγω και της προσθήκης της φλούδας λεμονιού. Φτιάξτε τη σαλάτα σε μπουφέ, σε μια μεγάλη και εντυπωσιακή πιατέλα.

Υλικά
Για 4 με 6 μερίδες

300 γρ. μαύρο σταφύλι κομμένο στη μέση και χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά ζάχαρη αχνή
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5 ποτήρια ανάμεικτα μαρούλια
1 μήλο κομμένο σε κύβους
40 γρ. καβουρδισμένα καρύδια και κομμένα στα δύο

Για τη σος
1 κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί
110 ml ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι ξύσμα από φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
60 γρ. μέλι

Eκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ ανακατεύουμε τα σταφύλια μαζί με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
2. Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο για 20 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα ψησίματος, βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και αφήνουμε τα σταφύλια να κρυώσουν.
3. Βάζουμε τα υλικά της σος σε ένα μπλέντερ και κτυπάμε.
4. Για να σερβίρουμε, στρώνουμε σαν βάση τα μαρούλια, βάζουμε από πάνω το μήλο, τα σταφύλια, τα καρύδια και περιχύνουμε με τη σος. Σερβίρουμε αμέσως.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση

X