ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Σαλάτα με ψίχα από κάβουρα και ασιατική σος

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτή η σαλάτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνω στην άκρη το αβοκάντο και το πιάτο μετατρέπεται σε ένα χαμηλό σε θερμίδες φαγητό, μιας και η σος της σαλάτας σχεδόν δεν περιέχει καθόλου λιπαρά ή θερμίδες. Ψίχα από κάβουρα θα βρείτε σε σακουλάκια στις μεγάλες υπεραγορές. Στην υπεραγορά, όπου ψωνίζω τη βρίσκω σε σακουλάκια των 200 γρ. στα ψυγεία και όχι στον ψυκτικό θάλαμο. Τα υλικά για τη σος θα τα βρείτε στα ράφια των ασιατικών προϊόντων. Να σας πω επίσης ότι αυτό το πιάτο προσφέρεται άνετα και σαν ορεκτικό, αν έχετε καλεσμένους για φαγητό. Σίγουρα όταν έχω τις αγαπημένες μου φιλενάδες στο σπίτι, προτιμώ να τους φτιάξω κάτι που να μυρίζει «πολυτέλεια» και συγχρόνως να μην ανησυχούν για τις θερμίδες του. Για μένα τις βραδιές που κάθομαι στην τηλεόραση είναι από τα αγαπημένα μου σνακ.

Υλικά
Για 4 σαλάτες

30 ml γιαπονέζικο mirin
30 ml rice vinegar
½ κουταλάκι πάστα wasabi
3 σταγόνες σησαμέλαιο
½ κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλη καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
200 γρ. ψίχα καβουριού
250 γρ. ανάμεικτα σαλατικά έτοιμα, κομμένα και πλυμένα
1 μεγάλο και ώριμο αβοκάντο

Eκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το mirin, το rice vinegar, το wasabi, το σησαμέλαιο, το αλάτι και την πιπεριά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Παίρνουμε περίπου ¾ της ποσότητας του μείγματος και το φυλάγουμε για να το χρησιμοποιήσουμε σαν σος σαλάτας. Στο υπόλοιπο που μένει στο μπολ, ρίχνουμε το καβούρι και ανακατεύουμε.
2. Σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος μοιράζουμε τα πράσινα σαλατικά. Στο κέντρο κάθε πιάτου τοποθετούμε συγκεντρωμένη μια ποσότητα από το μείγμα καβουριού. Κόβουμε το αβοκάντο σε κουταλιές και διακοσμούμε το κάθε πιάτο με λίγα κομμάτια. Περιχύνουμε τα σαλατικά με λίγη από τη σος και σερβίρουμε με φέτες φρέσκου ψωμιού αν επιθυμούμε.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση