ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Σαλάτα με prosciutto, παρμεζάνα και κινέζικο μαρούλι

Αθηνά Λοϊζίδου

Σε αυτή τη σαλάτα χρησιμοποιήστε το καλύτερο prosciutto που μπορείτε να βρείτε. Αν είναι σκληρό ή κακής ποιότητας δεν θα κόβεται εύκολα, ενώ δεν θα μπορείτε να απολαύσετε όπως πρέπει το πιο κάτω πιάτο.

Υλικά
24 φέτες proscuitto
5 φλιτζάνια κινέζικο μαρούλι κομμένο
300 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε κομματάκια
170 ml ελαιόλαδο
140 ml balsamic vinegar
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Eκτέλεση
Κόβουμε το μαρούλι σε πολύ λεπτά κομμάτια. Το βάζουμε σ’ ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το λάδι, το balsamic vinegar, το αλάτι και το πιπέρι. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος απλώνουμε τις πιο πολλές φέτες από prosciutto, τοποθετούμε από πάνω το μαρούλι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια παρμεζάνας, αλλά καθώς και τυλιγμένα κομμάτια από το υπόλοιπο prosciutto. Σερβίρουμε αμέσως.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση